Racing Extinction

Heej hallåå ni har väl inte missat att dokumentären Racing Extinction har premiär klockan 21.00 på Discovery Channel och Animal Planet??? Det är ju om en halvtimme poiwååäpofwåäsäpw!! För er som inte hänger med och inte vet vad det är för dokumentär som jag är så uppspelt över så kommer en sammanfattning av den här:
 
Fotografen och dokumentärfilmaren Louie Psihoyos samlar teamet bakom mångfaldigt prisbelönade The Cove på nytt för att skapa en väckarklocka i filmform, ett manifest där Louie knyter samman konstnärer, aktivister, forskare och politiker för att berätta om antropocen(den tid då människansverksamhet globalt har påverkat jordens klimat och ekosystem) och vad människornas tidsålder gör med världen som vi lever i. Racing Extinction följer människorna som vägrar att ge upp och skickar med oss budskapet att vi kan förändra vår framtid – ett steg i taget.
 
– Filmen är viktig för att den lyfter aktuella frågor om mänsklig miljöpåverkan och visar på det akuta i situationen. Men det handlar inte bara om djurarternas överlevnad, i slutändan slår det även mot oss människor som är beroende av naturens resurser – mår inte ekosystemen bra så mår inte heller människorna bra. Det positiva är att vi kan vända utvecklingen, säger Tom Arnbom, sakkunnig biologisk mångfald på WWF, i ett pressmeddelande.
 
Så se till att se den!! Har ni inte möjlighet att titta på den ikväll så kan ni titta på den HÄÄR.
KÄLLOR: google, DM och MND

Kommentarer

Lämna din kommentar här:

Ditt namn här tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser!)

Blogg eller Tumblr kanske:

Skriv din kommentar här:

Trackback