They deserve better

Förra veckan blev ännu en giant tusker dödad och jag blev på riktigt ledsen när jag läste om att denna elefant som hette Satao II dödats för sina betar. Han var en av de sista 25 giant tuskers och de där vidriga tjuvjägarna bara var tvungna att döda honom. För att räknas som tusker så ska en bete väga över 45 kg och då går de i princip enda ner till marken. En elefants betar växer långsamt så det tar otroligt lång tid innan de kan räknas som en "tusker", Satao II var minst 50 år och var en otroligt viktig individ för sin art. De afrikanska elefanterna har på grund av jakten minskat dramatiskt i antal. De har reducerats från runt 10 miljoner i början av 1900-talet till omkring 1,3 miljoner på 1970-talet och till endast omkring 400 000 i dag. VARJE år dödas ca 20 000 elefanter så de hinner aldrig komma upp i den höga åldern och blir giant tuskers. Dessutom föder honorna en unge med 2,5-9 års mellanrum och är dräktiga i 2 år, så fortsätter tjuvjakten i den här takten kommer det inte finnas elefanter i det vilda i framtiden i och med att deras reproduktion är så långsam och dödandet ökar allt mer.

Inte nog med att tjuvjägare dödar vilda djur för deras horn/betar/kroppsdelar, förra veckan bröt de sig även in på ett zoo i frankrike och dödade en noshörning och tog hornet på den??? NÄR ska denna vidriga industri få ett stopp?! FYFAN vad detta är vidrigt, mår på riktigt dåligt över vad människan gör.
Här är en bild på Satao som Satao ll döptes efter, han dödades 2014 för sina betar och fick hela sitt ansikte brutalt avlägsnat. Åh vad jag längtar till en tid då vi inte behandlar djur på det viset.