My Saturday

Ni kanske minns att jag för ett tag sen skrev om att jag hade tattoo cravings? Och vet ni vad, i lördags var jag och tatuerade mig!! Vi kom in till Linköping ca 1 timme innan tatueringstiden, så jag och brorsan knallade runt i linkan mitt i solen och halvt svettades bort till dess. Sen gick vi till studion och träffade min tatuerare Dadde Stark, han mätte sen upp armen och ritade på designen i 2 timmar. Satt och pratade med brorsan och kollade i tidningar under den tiden.
 
När han visat en nästan klar design och fått godkänt av mig sa han åt mig att gå och äta, efter det började vi tatuera. Kommer göra ett separat inlägg om tatueringen, hur det kändes och allt. Men det gick i alla fall jättebra, Dadde var stencool och jag kände mig avslappnad i hans sällskap. Här nedan är en bild när vi kört halvvägs och Dadde var tvungen att ta paus, även en väldigt osmickrande selfie på mitt resting bitch face haha.
 
Vi åkte hemifrån 11.45 och så var jag inte hemma igen fören 22.40, låång dag. OBS tatuerade inte under hela den tiden!!
Är fortfarande trött efter denna långa helg och de få timmarna sömn. Var även väldigt trött i lördags kväll och tyckte TWD referensen på bussen var liite för rolig.
 
Bild på tatueringen och det kommer som sagt, förmodligen nästa vecka!

NOSTALGI

Nu är det officiellt sommar nu när nostalgin börjat. Nostalgin är alltså en tillställning varje onsdag hela sommaren då det massor av gamla bilar till stan, vet inte hur länge det varit en tradition.. men det har varit så så länge jag kan minnas. När jag var liten trodde jag faktiskt att nostalgi = den här bilträffen, inte liksom det här med minnen from the past. Det var i alla fall mysigt att strosa omkring på stan med mamma och lillebror bland alla fina bilar och sen ta den där obligatoriska nostalgi-glassen i solen.Träffade även min äldsta syrra där och hon hade ju självklart med sin bil. Det är den gröna på översta bilden!
 
Åh det är så härligt att sommaren äntligen är här, jag är en sommarmänniska enda ut i fingerspetsarna. Har de senaste dagarna legat ute och solat varje dag och bara tagit vara på varje solstråle. Och hallåå så skönt att äntligen kunna gå i sommarläder, i LOVE it.
 
 
 
 

Finaste Maja

Idag ska jag ägna ett inlägg till att förklara varför min bästa vän är den bästa vännen i hela världen.
Förra sommaren när vi bodde på Gotland förlorade jag en av mina käraste ägodelar; mitt dophalsband som jag burit sen jag var liten, det var över 20 år gammalt och betydde mycket för mig. Så när jag upptäckte att det var borta blev jag såklart helt förtvivlad. Maja var med när jag tappade bort det och hon hjälpte mig att leta överallt helt förgäves.

Så nu i veckan fick jag ett paket på posten, en försenad födelsedagspresent. I paketet låg det ett kuvert, ett brev och ett litet paket. På brevet stod det att jag skulle öppna paketet först så jag gjorde det och där i låg en liten svart påse, först kände jag inte att det var något i det så jag ba vad är det här för skämt?? Men så trillade ett hjärtformat guldsmycke ut med en genomskinlig sten i med fasetter på. Genast när jag såg det började tårarna rinna för det liknade smycket jag förlorat. Detta är något av det finaste någon någonsin gjort för mig. Jag inser att det låter löjligt, men att Maja tänkte på det där halsbandet jag förlorade för 9 månader sen och gav mig ett nytt liknande betyder så otroligt mycket för mig.

Inget smycket kan ersätta det jag förlorade, men det nya betyder minst lika mycket just för att jag fick det av Maja. I kuvertet låg det även två foton, ett på mig och Maja och det på bilden här nedan på Maja, Malin och mig. M-trion<3 Jag är verligen lyckligt lottad som har min Maja, alla borde ha en vän som henne. Jag ser upp till henne och älskar henne så otroligt mycket ♥
 
 
 
 

Askorbinasyra och Colorista review

Här kommer ett uppdaterat inlägg på min L'Oreal Paris Colorista review och även en first impression och "recept" på hemmagjord avfärgning med askorbinsyra!
 
Jag färgade håret runt 10e mars(obs har skrivit maj på bilden men ska vara mars) med Colorista #bluehair och då blev det som på bilden till vänster här nedan. På förpackningen står det att färgen ska går ur helt och hållet, men som jag trodde så har den inte gjort det. Jag vill helst undvika att bleka håret så jag tänkte att jag testar hemmagjord avfärgning.
 
Nu finns det massvis av olika sätt att avfärga håret på, men jag valde att ha allt det som är på bilden. Många brukar ta C-vitamin tabletter och krossa tillsammans med schampo, men askorbinsyra är ren c-vitamin så jag tog det istället. Man kan även ta balsam istället för schampo, men eftersom att schampo öppnar hårstråna tänker jag att det borde funka bäst. Citron är sen länge ett gammalt trick för att "bleka" hår så jag tömde i lite sånt också. Bakpulver ska man även kunna byta ut mot bikarbonat. Ska ni göra detta så ta flytande honung istället för hårt, blev lite jobbigt att blanda ut med hårt honung.
 
 Jag använde själv inga mått utan jag bara blandade ihop allt efter hur jag kände blev lagom. Tog åtminstone hela påsen askorbinsyra, men resten bara höftade jag lite. Se även till att blanda allt i en hög burk för bakpulvret och om ni tar c-vitamin på tablett kan göra att smeten sväller.
 
När smeten är blandad kletar du i det i torrt hår. Sen trär du en påse eller duschmössa över håret för att det inte ska torka och för att skapa värme. Snurra även en handduk runt huvudet för extra värme! Därefter är det bara att vänta, jag tror att jag satt med detta i håret i över två timmar. När jag sköljt ur detta gjorde precis som vanligt när jag duschar, dvs schamopnera, hårinpackning och balsam. Viktigt att använda hårinpackning efter detta då håret blir rätt torrt av denna avfärgning.
 
 
Det blev inte en jättedrastisk förändring, men något ljusare blev det. De gröna partierna på sidorna blev definitivt blekare! Jag hade inga förväntningar när jag testade detta så jag är ändå nöjd över resultatet, hårfärgen blev åtminstone jämnare än innan! Vill man ha bättre resultat får man göra om detta några gånger, men inte för ofta för det torkar ur håret något enormt!!

My weekend - valborg

Jag och mina två småbröder har varit själva hemma i helgen, det har varit riktigt härligt. Lördagskvällen hade vi skräckfilmskväll, åt glass och fruktsallad till 4 på morgonen. Igår åt vi lunch ute i trädgården i solen för första gången för i år, sen satt vi kvar där och bara göttade oss i nästan 3 timmar. På kvällen gick vi ner och tittade på majbrasan och sen gick vi en sväng längs med strandpromenaden och igenom staden som börjar vakna till liv nu när de varma månaderna av året börjar. Sen avslutade vi kvällen med mer skräckfilmer, dock var brorsorna trötta så de somnade efter en film och då var klockan inte ens 00.00 haha.
 
Åh verkligen en superhärlig helg! Älskar att det blir ljusare och ljusare på kvällen och att det är ljust så tidigt på morgonen. Sommaren jag är SÅ redo!! Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen och plugga lite engelska.
Alltså är inte de här bilderna skapligt fina för att vara tagna med en mobil?? ÄLSKAR min samsung! Älskar även personen som satt upp UFO-skylten, hahah.