OVAL PUPILL, DE NI!

Det är inte mycket som jag är nöjd med när det gäller mitt utseende, men något jag verkligen gillar är mina ögon, tycker att de är förbannat fina! De är liksom grönablågrå med lite bruna inslag och en ganska markerad kant på irisen på vänstra ögat. Men det coolaste, pupillen på högra ögat är ovalt! Det syns mest när pupillen är stor, asballt jöh!
 
Här på den här bilden syns det ganska väl att pupillen är oval.
 
Och här är lite närmre bilder. Här ser man dessutom att det högra ögat(högra för mig) är lite blåare.
 
 

HEY HEEY HEEEEEY

 
 
Alltså dör varje gång jag ser den här, roligaste någonsin.

TÄVLING HOS KEELA

 
Keela har nu en superfet tävling som ni kan se på bilden ovan! Klicka på bilden eller HÄÄÄR för att komma dit. Det är busenkelt att vara med i tävlingen dessutom, så klicka er in på Keela's blogg och var med!

GÅRDAGENS JULKLAPPAR

SÅÅÅ julklappar, jag gissar att ni är jättenyfikna på vad jag fick så jag ska ta och visa dem nu! Av mor och far fick jag ett 12-pack penslar, 12 akvarellfärger, Derwent vattenfärgspennor med 24 olika färger(♥) och ett block akvarellpapper. Av mina syskon som var hemma fick jag av storasyster en ögonskugga med 4 olika färger, av minsta lillebrodern en springform med kladdkakspulver och jelly beans(han vet allt vad jag älskar här i livet<3), av andra lillebror fick jag en citruspress(asnice nu kan jag göra egen juice!) och av min lillasyster fick jag ett par surikater som nu står och stirrar på mig vid sängen...
 
 

MIN JULAFTON

Såå igår var det julafton (stupid me måste påminna er för antar att ni inte har koll) och jag hade det ganska så jättenice. Gick till kyrkan med familjen på morgonen, fikade och åt massor, kollade på kalle anka (jag lyckades somna, såå trött haha) och öppnade vi paket! Fick massvis av asbriaga saker som jag visar i ett senare inlägg. Efter det var vi alla supertrötta så de andra gick ut en sväng medans Charlie och jag låg kvar i soffan och glodde på en film. När de andra kom tillbaka spelade vi UNO och julklappspelet med godis, himla roligt när vi upptäckte att ena tärningen bara hade 1, 3 och 4 på sig... Sen flummade vi en hel del, Tina filmade mig massor och la ut på snap, vi gjorde även en video och la ut på hennes instagram, skrattade så mycket att jag nästan kissade i brallan. Hur var eran julafton?
 
 

LIK JENNA MCDOUGALL? NÄ VA

Igår fick jag nog den bästa kommentaren någonsin på Instagram. En tjej sa att jag såg ut som Jenna McDougall!!! Inte för att jag håller med... meeen fan hon är ju dösnygg så blev självklart glad! Aldrig fått höra att jag är lik någon artist och när jag väl får det så är det supersnygga Jenna jag tydligen är lik, dööör lite. Hon är ju typ min förebild.
 

DET VISSTE NI INTE VA?

Tre sanningar om mig som ni förmodligen inte visste om.
 
1. Jag har alltid trott att han sjunger forever John i låten forever young... jamen liksom varför inte förevigt John??
2. Jag hatar när folk tar eller försöker ta på min hals, får panik och attackerar skrikandes då.
3. Jag blir aldrig magsjuk, har fel bakterier i magen så dem slår ut magsjukebakterierna som tar sig in.
 

golden snub-nosed monkey

Den här gyllende trubbnäsapan är något utav det sötaste mina ögon skådat, dööööör.

DESIGNHJÄLP?

Som ni kanske sett så har jag ändrat lite i designen. Ny bakgrund, menybild och bakgrund bakom rubriken. Har även ändrat fonten på rubriken och dess skuggfärg är bytt från lila till blå, är f1 n0jd. Dock är jag inte klar ännu, ska göra en ny header och ändra lite fler smådetaljer!
 
Och såå behöver jag lite hjälp, har försökt dela på inläggen så att varje inlägg blir i en egen box, men hur jag än gör så funkar det inte! :C Någon som är pro och kan hjälpa en stackars Momlin i nöd?
 

CANDY CANE

Innan jag åkte hem till päronen så sa mamma i telefon att dem skulle klä granen i godis, när jag kom hem fick jag se att hon verkligen inte skojade... Tror mamma sa att det är omkring 4 kilo kola hängande i granen D: HUR I HELA FRIDEN SKA JAG KUNNA HÅLLA MIG IFRÅN ALLT DET???!?!???
 

JOHN DOWNER - SPY IN THE POD

Vill tipsa er om en jättebra dokumentär filmad av den berömda John Downer som heter Spy in the pod eller som den heter på svenska: delfinernas hemliga liv. Till sin hjälp har han använt "spioner" i olika former, som till exempel en sköldpadda med kameraögon. Med dem är han den första att komma riktigt nära delfinflockar, i en flock får man följa utveckligen på en nyfödd kalv och i en annan flock med skruvdelfiner får man se hur dem gör sin skruv i luften och när dem går ihop med en annan flock så att dem blir uppåt 3000 individer, den största flocken skruvdelfiner någonsin skådats.
 
Filmen finns på SVTplay i 3 dagar till HÄÄÄR och så finns den säkert på YouTube någonstans. Här är iallafall trailern!

MOMMY I'M HOME

Pappa var superdupersnäll och hämtade mig i Norrköping i förmiddags, slapp ta tåg och buss med alla väskor. Var asnice att få komma hem och träffa alla igen eftersom att det gått flera veckor sen jag åkte hem till päronen senast. Så idag har vi hunnit med att göra julgodis, hjälpte Madicken att rulla chokladbollar i julversion och smaka smeten. Fick en Irish Coffee också, den var god ett tag men sen så ba näää, jag gillar ju inte ens kaffe hallååå. Slog in mina julklappar också och la under granen, sen kollade jag på när syskonen spelade Black Ops. Braig första dag hemma. :)
Checka in pappa i bakgrunden, muppar sig och gör peace-tecknet.
 
 

FÖRSTA UTGÅNG MED BARBIE

Igår firade vi Anton som äntligen fyllde 18, WOHOO GRATTZZ I EFTERSKOTT. Vi körde bästa drickspelet när vi förade, mario kart haha! Varje gång man blev träffad av något skulle man dricka samtidigt som man körde och så skulle man ta antalet klunkar efter vilken plats man kom på, jag kom ofta på sista... alltså 12de plats... Men det var kul! Sen drog vi till Puls nattklubb, dock var det ju fredag så var inte alls mycket folk :/ Men vi gjorde det bästa av situationen ändå och dansade galet till Nicki Minaj helt ensamma på stora dansgolvet.
 
Köpte en ny festlig tröja på New Yorker igår, asball.
Alltså, vad gör Maja?

MITT UNDERMEDVETNA I DRÖMVÄRLDEN

GOD FÖRMIDDAG HÖRRÖHNI.
Alltså jag vaknade upp imorse på ett as weird sätt. Jag drömde att jag satt ute i gräset med Maja, Hanna som jobbar på studentboendet och 2 inspektörer. Helt plötsligt kom jag på att jag hade tvättid så jag sa "nej nu måste jag gå för jag ska tvätta" och just när jag avslutade meningen så vaknade jag och insåg att jag faktiskt har tvättid på riktigt och att jag höll på att sova bort den. Det var lite underligt.
 
Nu ska jag hämta mina rena kläder, klä på mig och sen dra in till stan, har lite julklappar kvar att inhandla.
 

LÄRARNA GÅR FULLT UT

Var nyss på julavslutningen så NU ÄR DET OFFICIELLT JULLOV. Så ni som inte vet vet det nu liksom. Bästa med hela julshowen var när lärarna körde julidol 2014, bästa Håkish tog fram sina skådespelartalanger och spelade en väldigt envis pojke som absolut ville vinna idol medans fröken Adrian kom in barbröstad med en fårskinn och screamade Amon Amarth och Jingle Bell's rock (tror jag det var ska jag nog tillägga...). Men det ABSOLUT bästa var när våra mentorer klädde upp sig som olika artister i tighta klänningar, stora tuttar, peruker, höga klackar och sjöng omgjorda låtar om just de artisterna.
Har vi inte de snyggaste mentorerna någonsin eller??

JULAVSLUTNINGSFIN

Idag är det sista dagen i skolan, WOOOO, har gjort mig julavslutningsfin och grejer. Kommer dock inte få träffa klassen igen på typ 8 veckor :((( Lov och sen praktik, yeeey... Inte alls taggad för att gå ut på praktik direk efter lovet. MEN MEN, nu är det snart lov och det kommer bli bäst. Hela mitt lov är fullsmäckat med saker jag ska göra för en gångs skull, sweeet.
 

NEW IN: TATTOO CHOKER

Idag känner jag mig lite extra fabulös, fick nämligen hem mina efterlängtade tattoo choker's ifrån Gina häromdagen. Jag har letat som en tok efter billiga sådana så blev överlycklig när Maja sa att Gina har dem. Jag hade nämligen en tatto choker när jag var liten, men den gick sönder i typ åttan, har sörjt den enda sen dess. Men nu har jag TVÅ nya, detta och så en till med bara en vit pärla framtill. ASFINA.
 
 

HEJ HALLÅ IGEN

YO WAZZUUP PEEPZ??
Nu är jag back on track igen! Daniel åkte igår (buhuuu det söög elefantsnase) så nu kan jag blogga igen efter en väldigt välbehövlig bloggpaus då jag endast fokuserade på honom och att må bra, askalas. Sitter atm och sörplar te i väntan på att klockan ska bli halv ett då min första och enda lektion för dagen börjar, så himla sweeet.
 
 

REDOVISNING

OMGOMGOMG. Nu ska jag ta bussen med klassen ut till Kolmårdens djurpark där vi ska redovisa våra beteendestudier..... Jag är dönervös, hoppas inga djurpvårdare kommer dit och lyssnar! Men jag är iallafall asnöjd med mitt och Majas arbete om tigrara, så det kommer nog gå bra :) Sen när jag kommer hem igen så ska jag möta upp min Daniel på stan, 3 veckor ifrån honom har varit jobbigt men nu äntligen ska vi träffas igen! Så vet inte hur det blir med uppdateringen.. säger hej hejdå sålänge iallafall.
 
 
 

STUDENTEN & FRAMTIDSPLANER I AUSTRALIEN

Igår beställde jag studentmössa. ALLTSÅ FATTAR NI VAD DET BETYDER??!?!?? Jag har bara en jävla termin kvar i skolan, heeelt sjukt fantastiskt samtidigt som det är läskigt. Men nu har jag iallafall en plan, det hade jag inte för en vecka sen. Efter skolan ska jag söka vilket jobb som helst, samla på mig kanske 25 lax och sen ska jag dra till Australien och jobba. MIN STORA DRÖM HALLÅ. Känns bättre nu när jag har ett mål och en plan att jobba mot, innan jag hade planen var jag ganska lost i vad jag skulle göra efter skolan.
 

BABY BEARS

 

ÄVENTYR MED MAJA I STAN

Jag var på stan med Maja idag, mötte upp Cappe och Gusten också. Meningen var att jag skulle köpa en julklapp, men vi gjorde det Maja behövde göra först och sen efter det var just den affären jag skulle till stängd :C Typiskt min tur. På vägen hem gick vi förbi ICA, köpte nytt sköljmedel som jag precis fått in i skallen att det heter, sa till Maja att jag behövde köpa sånt där rinnande medel till tvätten... ni vet? Var duktig och köpte ekologisk toapapper också, tummen upp där Momlin!
 
Avgudar mitt hår lite för mycket så kommer döda er med bilder på det, bara så att ni är beredda.

BLUE HAIR DON'T CARE

YOOOO BITCHES. Nu kan jag äntligen avslöja min nya hårfärg för mina trogna följare(över hälften av er känner mig säkert så ni vet säkert redan, men w/e). BLÅÅÅÅ BLEV DET IALLAFALL. Är så äckligt nöjd så jag avlider lite. Nu ska jag gå till skolan med mitt fina hår, byebye.
 
 

BETEENDESTUDIE: OLGA & KALINKA

I onsdags lämnade vi i klassen in ett av de största arbetena vi haft under hela skolgången, en beteendestudie. Jag och Maja har gjort en studie på 2 av Kolmårdens tigrar, Kalinka och Olga. Så i början av den här terminen studerade vi dem i en hel vecka, skrev ner allt dem gjorde, tog massvis av bilder och filmade. Och nu är allting sammanställt och klart, den enda som är kvar är redovisningen av hela arbetet som kommer ske ute i Kolmårdens djurpark på torsdag. Ska bli så skönt när allting är klart då på torsdag, som vi har slitit med det här arbetet alltså! Efter redovisningen kommer jag nog posta fler bilder och möjligtvis videos på dem här två och även information och fakta vi fick fram.
Som ni ser så var glaset där ganska mycket i vägen ibland, men på högra bilden kan ni se att det inte alls syns. Lite irriterande när det syns, bilderna blir ju så fula :/

CAN'T WAIT FOR TOMORROW.

 
 
Igår såg jag på en film som heter If I stay, en jättebra och sorglig film. Det var massor med musik med i den och det var en låt som jag tyckte var sjukt bra så jag letade upp den så fort filmen var slut. Låten är så himla bra och mysig, lyssnat på den femtioelva gånger idag.

NACKSPÄRR, INTE ATT LEKA MED

Igår när jag gick och la mig slog jag på en film, slog, varför säger man ens så?? Jag slog inte på en film? Jag startade en film. Såja, mycket bätte. Men iallafall, jag somnade typ 20 minuter in i filmen, liggandes på sidan med huvudet lite mer hupphöjt för att se filmen bättre. Så imorse vaknade jag upp med nackspärr... åh sååå härligt. Kan inte vrida eller vicka huvudet åt vänster. Wuää.
 

PROMENIX OCH STORA SAKER

Tog nyss en promenad, gick ute i duggregnet i 50 minuter. Var jäkligt skönt att få röra på sig, rensa tankarna och sjunga med till låtarna som spelades i hörlurarna när ingen hörde. Passade även på att gå förbi OKQ8 och hämta ut mitt paket från Sweden Rock Shop, blev något förvånad när jag fick paketet som var enormt till skillnad från innehållet. Slöseri på material hallåååå. Så imorgon blir det att färga håret, wohooo.
Och ja, jag sminkade mig bara för att gå ute i mörkret där ingen ändå ser mig. Momlin logik.

GERBERIAN SHEPSKY

Jag satt i skype med Daniel förut och på något vänster så började vi googla bilder på hundar. Jag har en förkärlek till Schäfrar, mysigaste rasen någonsin. När vi for runt där på google hittade jag en blandras, German Shepard + Siberian Husky= Gerberian shepsky. Blev helt kär, såååå fin<333 Dreglade även lite över Schäfrar med bicolor teckning och Vit herdehund(vit schäfer). Vill haaaa.
 

NATURHISTORISKA

I tisdags åkte vi i nordens vilda djur-kursen upp till stockholm för att besöka ringmärkningscentralen och naturhistoriska. Dock med den oturen vi har i våran klass så var det strömavbrott där när vi kom fram så vi fick stå utanför i en timme och frysa ihjäl, askul... Sen fick vi äntligen gå in på ringmärkningscentralen, där berättade en tjej om ringmärkning och hur det fungerar, så sen i vår ska vi åka till mina hemtrakter och vara med och ringmärka fåglar vid tåkern. Efter ringmärkningscentralen så gick vi runt på naturhistoriska, men det sög för massa grejer var ur funktion och dinosaurieavdelningen var avstängd :(
 Kvalitén på de här bilderna är inte direkt topp10, men det var asdåligt ljus på naturhistoriska såå.

BLONDE IS BACK

Färgade ju som sagt bort mitt pastellila hår igår, blev förvånad över att blekningen blev så bra och ändå relativt vit. Bara utväxten som blev en aning gul... Hoppas bara det inte kommer förstöra mitt nästa projekt D: Ska nämligen färga håret väldigt väldigt snart igen, hiiii älskar att färga håret lite för mycket känner jag.
 

STRESSIGA DAGAR

Hej kåmpizar. Det är en väldigt stressig tid just nu, massor av plugg, andra nöjen ska hinnas med och jag vet inte vad. Men allt ska hinnas med, annars går jorden under. För att dra ett exempel, igår satt jag och Maja och skrev på en rapport ifrån 19.00 till 03.00... fick prioritera bort både middag och sömn för att hinna med den tills idag. Mådde inte allt för bra när jag äntligen däckade i sängen. Så det är mitt liv just nu, stress, massor massor av stress. Har så mycket att jag kan dela med mig, om någon vill ha? Men nu vet ni iallafall varför jag bloggar lite dåligt, har tyvärr inte blivit bortförd av ailiens.
 
Men nu ikväll tar jag en ganska pluggfri kväll(att snacka plugg över fb räknas inte va?), färgar håret, slurprar en mystisk läsk med tuggumi-smak och skypepratar med Daniel.