FESTIVALFEMINISM

Jag tycker det är bra att feminism finns, så att det blir mer jämnställt i SAMHÄLLET. Men när folk drar in festivaler och börjar klaga på att det är mer manliga akter än kvinnliga, då har man gått över gränsen. 
 
Arrangörerna bokar de som man tror att man gör störst vinst på, alltså de som lyssnas mest på och som folk önskar till festivalen. Arrangörerna bokar INTE efter vilka som är manliga och kvinnliga och ratar inte bort de kvinnliga för att trycka ner kvinnliga musiker. Att det blir mer manliga akter beror helt på slumpen, just nu är det förmodligen så att det är mer manliga musiker som är populära. Det är som att man skulle jämföra min musiksmak med en festivals lineup, jag kan helt ärligt erkänna att cirka 80% av all musik jag lyssnar på är skapad av manliga musiker. Det är inte så att jag valt att min musiksmak ska vara sådan med flit för att jag hatar kvinnliga musiker t.ex, utan det är av slumpen att jag hittat flest manliga musiker som jag gillar i de genrer jag lyssnar på. Samma sak med festivaler, arrangörerna skapar en lineup som de tror kommer dra mest besökare, som folk lyssnar mest på. Och Bråvalla som är det hetaste ämnet just nu, verkar ha lyckats med tanke på att de hade över 50.000 besökare. 
 
Festivaler handlar om musik, upplevelsen, människorna och att ha så kul som man bara kan ha. Och råkar det vara mer manliga akter än kvinnliga så är det bara så, ha kul istället för att vrida och vända på det allt så att det handlar om feminism istället. Jag förstår egentligen inte hur feminism kan vara relevant när det handlar om vilka akter som är bokade till en festival.
 
Sen tycker jag det är ganska tråkigt när jag ser hur folk i Bråvalla-gruppen på facebook skriver i stil med "söker någon att gå på det här bandet, BARA feminister!". Jaha, vad är det för fel på folk som inte är feminister? Är inte det lite kränkande mot dem som inte är feminister? Vill inte feminister ha det jämnställt och att alla ska vara lika värda, eller har jag uppfattat det fel? Det är inte så att jag tycker att det är kränkande mot folk som inte är feminister, utan jag tycker bara det är ganska ironiskt när jag ser folk skriva så samtidigt som dem kämpar för jämnställdhet och lika värde. 
Är det nu någon som tänker klaga på mina åsikter så gör det ni, men för guds skull vrid och vänd inte på det jag skrivit, jag hatar inte feminister. Tycker bara det festivalfeminism är överdrivet. 

VAD HÄNDE NYSS?

Har haft en lång och seg dag, slutade jobbet 19.15 och sen blev jag fast i Motala tills mamma kom 20.11 så var inte hemma fören halv nio. Men då fick jag mig en glad överraskning, mobilen plingade massa och jag fick se att jag fått massa kommentarer på mitt senaste inlägg på bloggen och att statistiken flugit i skyarna. Började kolla runt om någon länkat min blogg eller något sådant, men så tillslut fick jag se. Jag hade ju hamnat på Blogg.se's förstasida!! Blev så förvånad och glad, detta hade jag inte väntat mig. Så kul att så många valt att klicka sig hit till min blogg och lämnat så fina kommentarer, hoppas ni stannnar, gör ni inte det kommer ni missa något! Så nu ska jag ta och svara på alla kommentarer!
 
 
ALLTSÅ KOLLA MIN STATISTIK, JAG AVLIDER.
 
 
 
 
 

MY COMPASS TATTOO

Min tatuering är nu 3 veckor gammal och jag känner att det är dags att berätta lite om den! Jag har länge velat tatuera mig men aldrig haft råd eller vetat vad jag velat göra. Så när jag fyllde år fick jag pengar till en tatuering, så då började jag fundera på riktigt. Jag ville ha något snyggt samtidigt som jag ville att den skulle stå för något. Jag har gått igenom ganska jobbiga och svåra saker i mitt liv, så då ville jag ha något som representerade att jag alltid fortsatt framåt och kämpat hur svårt det än varit. Och det var då jag tänkte på kompassen, för nålen pekar alltid åt ett håll och ändrar aldrig kurs, lite som jag alltid fortsatt framåt. Så jag började googla på kompasser och kom tillslut fram till ett motiv och hittade även vad en kompass intatuerad betyder.
 
Betydelse: Kompass-tatueringar representerar idealet om att följa sina drömmar. Det är en symbol för att man inte ska hamna ur kurs i livet och att inte ge upp oavsett hur svåra saker kan tyckas vara. Kompassen guidar dig dit du behöver vara. Förr i tiden valde sjömän också att tatuera en kompass som skydd och lycka innan de for ut på haven. Haven var förädiska och många gånger försvann fartyg och män spårlöst, så tatueringar och bilder på kompasser skulle fungera som en ledstjärna i hopp om att de skulle ledas över havet och komma fram vid liv.
 
Så nu har jag min kompass på underarmen och när jag ser på den ska jag minnas att alltid, hur svårt livet verkar vara, ändå fortsätta framåt och tro på mig själv. Jag ska se på min tatuering och minnas att alltid följa mina drömmar, hur omöjliga och lustiga dem tycks vara.
Den kanske ser skev ut, och det kanske den är. För jag valde att gå till Jennifer, en tjej som gick samma linje som mig förut, så den kanske inte är helt perfekt. Hon tatuerar hemma själv och jag valde att gå till henne för att jag tycker att hon är jätteduktig och så kostade denna för mig bara 850, hade jag gått till en studio hade den säkert gått på 1-2K. Men jag är ändå sjukt nöjd med den och Jennifer gjorde verkligen ett asbra jobb! Vill ni veta mer om tatueringen så fråga på bara.

HUR HÄLSAR MAN EFTER SÅ LÅNG TID?

Wow, hur längesen var det jag bloggade nu, typ ett sekel?
Nu undrar ni säkert vad som varit viktigare än att blogga? Jo först och främst var det studentveckan och att Daniel var hos mig hela den veckan, sen lämnade jag in min skoldator så hade ingen dator i 2 dagar, sen tog jag studenten, firades dagen efter, varit/är sjuk och sen har jag jobbat. + att min den här datorn är så seg och jobbig att jag inte haft lust att blogga även fast jag haft tid. Och nu när vi ändå pratar om den här datorn, av någon anledning så kan den inte spela upp videofiler, så min video som jag visar upp alla mina "tecknargrejer" kommer tyvärr inte komma upp på ett tag.
 
Men jag ska försöka komma igång och blogga igen. Först och främst kommer det komma inlägg om studenten och massvis bilder från då, men så länge kan ni följa mig på instagram eller snapchat, där uppdaterar jag nästan varje dag! Heter Momliin på båda!
 

SOMMAREN HALLÅÅÅ VAR ÄR DU????!?!?

Haha det var ju mycket sol vi fick, en dag. EN DAG och så blev det mulet igen. Jag som planerat att sola nu på morgonen och ta tumblriga bilder på min tatuering. Oh well, har kollat på film istället. Är tröttare än döden. Blev väckt två gånger inatt, först av Daniel som smsade mig och sen var det någon som knackade på dörren och ryckte i handtaget. Får hoppas att det var Malin, annars var det ju lite obehagligt.
 

SOL & TATUERINGS TEASER

Äntligen äntligen ÄÄÄNTLIGEN SOOOL. Vaknade cirka 6 imorse av mardrömmar, försökte sova i 3 timmar till men gav tillslut upp, så då klädde jag på mig och gick till ICA och köpte frukost och calippo, bästa isglassen enligt mig. Satte mig i solen och åt min frukost och glass, sen satte jag på mig bikini och stekte i ett par timmar.
 
Och ja det är en riktig tatuering som befinner sig på min arm på andra bilden. Fick den gjord i måndags så nu är den i kliar-så-mycket-att-jag-blir-galen stadiet. Jag är en sån människa som kliar för kung och fosterland om något kliar, men nu får jag inte det och det är såååå frustrerande. Ska fixa bättre bild på den och berätta lite mer om den senare. Och så alla tatueringsexperter slipper kommentera detta, jag solade inte min nygaddade tatuering, täckte över armen när jag solade. Så nu är min högra arm några nyanser ljusare än den andra :)))))