UPPDATERING

Såå glad jag blev när jag loggade in på blogg.se idag, nya uppdateringen av besökstabellen är superbra!! Detta är något jag väntat på länge, att man ska kunna se hur många som kollar på ens blogg via mobilen. Eftersom att jag redigerar mina foton så ser dem olika ut beroende på om man kolla min blogg via dator eller mobil, via mobilen blir oftast mina foton väldigt mörka, medan dem i datorn ser asbra ut. Men nu kan jag ju se att det faktiskt är fler som kollar min blogg via datorn, så då behöver jag inte ändra mitt sätt att redigera foton på! Blev faktiskt lite förvånad över att det var färre som kollar min blogg via mobil, trodde mobilen hade tagit över lite mer.
 

TIVEDEN

Här kommer lite mer bilder från när jag och familjen var och vandrade i Tivedens(tror jag det heter) naturreservat vid Harge. Det är verkligen så sjukt fint där, tog flera hundra bilder där ute för att allt bara är så himla vackert! Någon annan som varit där kanske?
 
 

EVERYMONTH STRUGGLE

NÄR LÖNEN RULLAR IN PÅ KONTOT:
 
NÄR JAG SER SAKER JAG VILL KÖPA:
 
NÄR JAG INSER ATT JAG INTE KAN KÖPA ALLT:
 
 
 
 
 
 

#ISKALL

Tänker inte börja detta inlägg med att be om ursäkt för att jag missat att blogga, för jag tror ni tröttnat rätt ordentligt på det nu va? Hur som helst, hade världens bästa helg verkligen! Fredagen som jag skrev spenderades i Norrköping där jag mötte upp Maja och Malin, vi drog till elevboendet där vi brukade bo förut och hälsade på. Gud, det känns såå konstigt att inte bo där längre! Men hur som, sen hängde vi på himpafältet med Liam, Robin(tror jag han hette haha?!) och Tizve. Drack och bara hade det jävligt bra! Drog sen vidare till en krog där jag, Maja och Tizve dansade på ett rätt ensamt dansgolv. Klockan blev så mycket så vi inte kunde ta oss hem, så Filippa var en pärla och lånade ut sitt rum på elevboendet till oss!
 
Dagen efter tog vi det lugnt, hängde på taket i solen med Filippa, åt frukost i form av sallad från salladsbaren från ICA på gräset vid boendet osååå. Vid fyratiden drog vi till Linköping och mötte mina systrar, kollade lite på streetmarketen, åt subway och så tillslut fick vi se Individen & Kungarna's sista spelning ihop. Lika bra och fint som alltid, speciellt favvolåten Som glitter. Därefter gick vi runt lite på tivolit, vandrade runt lite bara Maja och jag innan systrarna ville dra hem så då mötte vi upp dem och gick till bilen och brummade hem till Vadstena. 
 
Söndagen packade vi bilen och drog till stranden. Solade, badade och njöt av värmen och den fina stunden. Sen åkte vi hem, bytte om och gick ner på stan och köpte pizza som vi åt i parken. På kvällen roade jag och Maja oss med att spela COD, vi är värsta teamet hon och jag. Men sen var det dags för Maja att åka hem, så sprang med henne till bussen för att vi som vanligt alltid är sega iväg(och för att Maja glömde sin sminkväska halvvägs till bussen så jag fick springa tillbaka).
 
Förlåt för det långa inlägget, men min helg var SÅÅ JÄVLA BRA. Tog som vanligt inga bilder så här får ni en bild på mig och Maja när vi är män.
 
 

#STANDUP250

Jag brinner för djurs rättvisa och enskilda arters överlevnad, men något som jag brinner lite extra för är valar. Enda sen jag var 5 år har delfiner varit mitt favoritdjur, jag fyllde mitt rum med delfiner, jag ritade miljontals delfiner, jag lärde mig allt jag kunde om delfiner. Sen fick jag lära mig att på vissa ställen runt om i världen driver man in delfiner(valar) till strankanten för att sen slakta dem inför varandra. Jag trodde nästan inte det var sant, varför skulle någon vilja göra så mot ett så intelligent och vackert djur?
 
Det första landet som jag fick veta att detta sker i var Japan(Taiji). Jakten börjar i september och håller på i ett par månader. Och i år har dem räknat på att slakta 1873 valar! Det kanske inte är ett så stort antal till skillnad från tidigare åt, men oavsett antal så kommer en slaktad val alltid vara en slaktad val för mycket.
 
Nästa land som jag fick veta att detta sker i var Färöarna, Danmark. Jag blev helt chockad när jag fick veta det. Man tänker ju att något så hemskt inte händer så nära Sverige. Men det gör det! Där är det framförallt grindvalar(även kallade pilotvalar) de slaktar, därav kallas slakten för Grindadrap. Årets "säsong" tog nyss slut och de lyckades slakta 490 grindvalar. 490 st vuxna, juveniler, ofödda, gamla och sjuka. 490 jagade och terroriserade, ibland i timmar . 490 skrikande i skräck. 490 simmade i blod från slaktade familjemedlemmar, innan de själva slaktades. 490 grindvalar som inte kommer att glömmas bort.
 
Jag blir så fruktansvärt arg och ledsen när jag läser sånt här. Och just därför skriver jag om det här för att sprida vidare den bistra sanningen om vad som sker runt om i världen. Och just därför har jag flera gånger valt att prata om delfiner och slakten när jag gick på gymnasiet. Vilket är precis det ni kan göra om ni vill hjälpa till, sprid vidare informationen! Eller skriv under namninsamlingar som dyker upp, eller varför inte aktivt hjälpa till via SeaShepard?! #STANDUP250
 Att man ens vill stå och titta på, att man ens låter sina barn stå där och titta på!
 
 
 

ASMEGA TAGGAD

Hej kompisar, idag ska jag till min favvostad Norrköping och möta upp mina favvotjejer Maja och Malin. Är såå taggad, vi ska umgås hela helgen och äventyra runt i både Norrköping, Linköping och jag vet inte var. Vi kommer sova hemma hos mig i Vadstena, så kanske blir att vi hänger lite här också. Men idag ska vi iallafall spendera dagen/kvällen i Norrköping, vi ska eventuellt också träffa Liam. Men nu ska jag packa väsken och göra mig redo att sticka till bussen!
 
Såhär ser jag ut idag, asball oså. Är dock osäker på om jag ska köra med keps?? Vad tycker ni?
 

DESIGN

Kände att det var dags att byta bakgrund till en mer mörkare här på bloggen, förut var allt så vitt. Nu känns det som att allting poppar ut lite när bakgrunden är mörk, dock försvinner späckhuggaren lite där... Borde lagt på en vit skugga eller likande på den. Men men, nu får det vara såhär ett tag tills jag orkar ta tag och fixa hela designen! Måste framförallt fixa sidomenyn, är ju varken 18, bor i Norrköping eller går på himmelstalundsgymnasiet längre... wops.
 

LOVE

We all know the phrase 'love is the answer' and 'love always wins' - but if it is that simple, then how come nothing has changed yet in todays world, despite all our technological advances? - Hanna Pixie Sykes & Anastasia Pepsi Tasou 

BLEACHING

Igår kände jag att det kanske möjligtvis var dags att göra sig av med min förskräckliga utväxt. Har inte färgat håret sen innan studenten, så alltså över två månader har jag låtit det vara. Duuuttii. Håret är dock sjukt slitet ändå, har inte klippt det på snart ett år! Ska se om jag kan dropp-in klippa mig imorgon eller så får det bli av nästa vecka.
 
För att vara mitt hår så måste jag säga att det växt väldigt mycket på två månader!
 
 

BOYFRIEND

Okej kompisar, igår var jag i Linköping på arbetsintervju och därefter gick jag på jakt efter ett par jeans. Och jag kom fram till att testa jeans när det är sommarvarmt är nog bland det jobbigaste som finns. Var nog svettigare än efter en lång springtur när jag äntligen hittade jeans som passade, inte för att jag någonsin springer, förutom när jag är påväg att missa ett tåg, men ni kan ju tänka er. Men jag som är en snålsparande människa som endast äger två par jeans där det ena paret gått sönder och det andra paret är såpass blekta att dem är väldigt ljusgråa istället för svarta, så blir man så illa tvungen till att testa jeans i 59+ grader en varm augustidag.
 
Kom iallafall hem med ett par APSNYGGA boyfriend jeans ifrån NewYorker för endast 169 kronor. Mammas kommentar när jag visade dem var "men har du köpt trasiga jeans! Det kunde jag ha fixat åt dig gratis".
 
 
 

WOULD YOU LIKE IF SOMEONE ATE YOU?

Alltså ibland undrar jag hur IQ-befriad jag var när jag var när liten, eller om det är småbarn som nuförtiden är smarta. Tillexempel så när jag för ett par år sen kollade på Kolmårdens delfinshow så var det en liten grabb på kanske 5-7 år som efter showen frågade sin pappa "tycker delfiner verkligen att det där är kul?". När jag hörde det så blev jag alldeles chockad! När jag var så liten tänkte jag aldrig så långt om sådana saker, utan jag bara tittade och njöt av att se djur. Sen om de hade kul, ja det tänkte inte jag på. Jag vet inte om ni också var som jag när ni var små? Om ni inte var det så skäms jag lite haha!
 
Och nyligen så har massvis av videos spridits där småbarn gråter och ifrågasätter varför vi dödar djur och äter dem. Vissa av barnen säger riktigt smarta saker och jag blir så chockad, jag var inte så smart när jag var liten?! Men samtidigt blir jag glad, för jag tror att så små barn kan påverka så många fler människor att tänka efter vad det egentligen är vi gör med djuren. Jag tror att dem kan få fler att bli vegetarianer/veganer. Än om det hade varit en vuxen som stod och predikade hit och dit om varför man inte ska äta kött.
 
“I like them on their feet, happy. We must look out for them, not eat them.” - Luiz Antonio
 

INSTAGRAMMIS

Ni har väl inte glömt att följa mig på Instagram? Har två konton, ett personligt där jag postar allt möjligt, men till 79,9% så består den av asmegasnygga selfies på mig såklart. Och så har jag ett konto som jag bara postar min konst och konstrelaterade foton. Det kontot är relativt nytt så jag har inte hunnit posta så mycket där. Men ta och följ dem båda om ni inte redan gör det, följer ni dem inte så kommer ni ju missa så himla mycket asbraiga foton!
 
Heter Momliin och art_by_momlin, så in och följ! 
 

 
 

ATT INTE GÅ TILL SKOLAN ÅNGEST

Jag blev arbetslös för en vecka sen, sökte jobb på torsdagen, blev uppringd på fredagen och imorgon ska jag på arbetsintervju. Wait what? Men, men ska inte jag flytta tillbaks upp till Norrköping och börja skolan idag som alla andra??? Det här känns så konstigt, när ska jag vänja mig? Saknaden efter mina vänner, klassen och att få bo på ett studentboende med dem är så stor. Det känns så enormt konstigt att fortfarande sitta kvar här hemma och pilla navelludd.
 
 

FRISÖREN MOMLIN

Jag tog bilder på lillebror förut så att jag kan visa er mina superfeta klipparskillzz. Vi visste inte riktigt hur jag skulle klippa när jag började, men det slutade med kort på sidorna och bak och långt i mitten som ligger ner på sidan. Blev rätt så himla nöjd över resultatet, eller vad säger ni? Har klippt hans hår en gång tidigare, men annars har jag bara klippt mitt eget så jag är ju inte superproffs så att säga.

HARGE VISIT

YO PEEPS.
Nu är jag hemma från Harge. Vi fick verkligen världens bästa väder alla dagarna, första dagen där stack vi ner och badade nästan direkt när vi kom dit och sen blev det grillat på kvällen. Och senare vid 9tiden gick vi ner till restaurangen och var sådär vuxna och köpte dricka från baren. På lördagen tog vi vårt pick och pack och drog ut till harge uddar som är ett sjukt fint naturreservat. Först vandrade vi ett par kilometer genom skog och berg i stekande sol, så väl framme var vi alla helt genomsvett. Framme vid uddarna bytte vi direkt om till badkläder och hoppade i vattnet. Sen stekte vi lite i solen innan vi drog vidare in i skogen där vi hittade en del kantareller, eller ja, mamma och pappa hittade dem mesta. Sen gick vi resten av vägen till bilen och åkte hem till husvagnen. Sen på kvällen drog vi på lejonkungen inne i husvagnen och jag somnade ganska direkt efter introt, sååå trött! Och idag degade vi mest i solen innan vi åkte hemåt.
 
Jag har uppemot 200 bilder från vandringen genom harge uddar, men jag har inte tid att rediger fler för nu ska jag klippa mina småsyskons hår!
 

DOLPHIN ROOM

Eftersom att jag flyttade hem efter studenten och min familj nyligen flyttat till ett hus så har mitt rum varit rätt fult, bara fullt med massa grejer och lådor och sånt. Men häromdagen tog jag äntligen tag i att fixa rummet! Bytte ut den megafula kistan jag hade i rummet till ett litet skrivbord, satte upp mina postrar, tavlor och en hylla på väggen. Även ljusslingan åkte upp. Så nu är det såå himla mycket snyggare på mitt rum, förut var det bara kalt på väggarna och alldeles fult. Men nu trivs jag!
 
Och såhär ser det ut på kvällen:
 
 
 

PACKAR OCH FIXAR

Idag ska jag och familjen dra upp till Harge över helgen, vårat campingställe uppe i Närke. Ska bli mysigt för nu är det ju så himla soligt och varmt så vi kommer kunna bada mycket! Just nu har jag precis packat min grejer och försöker nu hinna fixa blogginlägg innan mamma kommer hem för då ska vi äta och fixa klart allt innan vi ska dra iväg.
 
 
 

VANS OLD SKOOL

 
Häromdagen kände jag att det var dags att införskaffa ett par nya Vans eftersom att mina gamla authentic är rätt trasiga och för att vem vill inte ha ett par nya Vans liksom?! Så det blev ett par nya Old Skool den här gången, som än så länge är min favoritsort när det gäller Vans. Dessa Old Skool är så sjuukt snygga, dem är liksom leopradmönstrade, huur snyggt?!
 

CITRUS SUPREME

 
I julklapp förra året fick jag en citruspress av min lillebror Carl och idag tog jag och testade den för första gången! Försökte leta upp något gott recept men det var lite svårt att hitta så jag tog bara och köpte fyra apelsiner och två blodgrape som jag pressade allihopa. Jag trodde inte det skulle bli så mycket juice av en apelsin, men på sex citrusfrukter blev det över en liter! Jag trodde lite att juicen skulle bli besk och stark, men den blev faktiskt riktigt god! Lite besk blev den med tanke på att det var blodgrape i, men det var inget som gjorde den äcklig direkt.
 
Ett minus var dock att silen i pressen skulle "sila bort fruktkött och kärnor" som det stod i beskrivningen, men det var rätt många kärnor som smet igenom och juicen var fylld av fruktkött. Men tur är väl det att jag gillar juice med fruktkött i, dock inte juice med kärnor i...
 

VALPHÄNG

Hej, världens sämsta bloggare här!
Jag har fotat massa och velat blogga om saker... MEN, min dator är så seg och dum att jag helt tappar lusten när jag väl har tid att egentligen blogga. Men jag saknar det massvis så jag ska försöka att komma tillbaka på riktigt nu!
 
Och detta inlägg börjar jag med att berätta om att jag och min syster Micka var i Norrköping i måndags och hälsade på min kompis Neele, hennes kille Olof och deras två vovvar Leo och Moa. Moa är fortfarande en liten valp så hon var sådär asmega söt och Leo var som vanligt väldigt övergosig, sötisar! Vi åt iallafall glass på Halvars nere på stan och sen gick vi tillbaks och satt och snacka en massa skit i deras lägenhet innan vi tillslut beställde pizza som vi sen åt nere i parken. Hade en himla rolig och mysig dag/kväll i Norrköping!