ÖPPET HUS

Igår var jag med på öppet hus fram till klockan 15.00. Jag, Milla och Linda stod i reptilrummet och det var såå kul. Så mycket som jag pratade igår, är stolt över mig själv som har så svårt för att prata med främlingar, men igår gick det utmärkt! Det var så kul att få visa upp djuren och prata om dem, man märkte verkligen att folk var intresserade och jag märkte själv hur mycket jag ändå kan när folk frågade saker om djuren, skolan och allt möjligt. Det var vid ett tillfälle som jag tog fram en leopardgecko och då kom det fram en tjej och frågade något om dem, så då började jag prata om leopardgeckon och då flockades typ 15 pers runt om mig och faktiskt lyssnade på vad jag pratade om. ASKUL.
De första bilderna har min lärare tagit, dem finner ni HÄÄÄR. Och de två sista bilderna där jag visar upp en leopardgecko har en tjej i skolan tagit och dem bilderna kommer HÄRIFRÅN.

MANIC PANIC & REVLON INCOMING

Efter en dag med prov och förberedelser inför Öppet hus som vi ska ha imorgon så gick jag hem och belönade mig själv med att beställa hem ny hårfärg i märket Manic Panic Amplified och även en Revlon Nutri Color Creme. Men i vilken färg det blir är en hemlighet. HEHOHU busigt.
 

KANSKE BLIR EN AUSSIE DÅ

Idag har jag varit i le stockholmo. Tillsammans med massor miljoner andra treor gick jag på SACO och studentmässan, gick bland massor av montrar och pratade med folk, snodde tygkassar, godis och gick på seminarier. Det jag verkligen fastnade för var GoXplore, med dem får man hjälp att åka utomlands och jobba, främst till Australien, Nya Zeeland och Kanada. Eftersom att få jobba i Australien/Nya Zeeland alltid varit en stor dröm så var GoXplore perfekta för mig, tänker satsa på det alltså! Pratade även med ett par grabbar som hade bartenderutbildning utomlands, tror dem hette MIB, inte helt säker. Det lät också väldigt lockande :3
 
 

FAMOUS

Jag hade en väldigt lustig dröm inatt. Jag var duktig på att sjunga, alltså jätteduktig. Stod på en stor scen och tog emot massvis av applåder efter ett uppträdande. Om det ändå vore sant kände jag när jag vaknade.
 
Jag sjöng faktiskt ganska mycket förr. Började i en kör med mina systrar när jag gick i typ 3an-4an på lågstadiet, men sen var jag tvungen att sluta när jag började gymnasiet och flyttade till Norrköping. Himla tråkigt! Dem sista 2 åren i kören var faktiskt de bästa, för då hade vi en riktigt bra körledare som lärde oss massor och så fick vi vara med i julshower och sånt roligt. Har på senaste tiden saknat det där ganska mycket, att få sjunga ihop med mina systrar och våran vän Neele och få sjunga inför folk. Dock är jag inte så duktig på att sjunga, men det är roligt haha!
 
 
 
 

CRAZY NIGHT OUT

Min helg, den som var nyss alltså, var väldigt fantastiskt bra så jag känner att jag måste berätta lite om den.
 
Fredagkvällen förfestade jag med Maja, Malin, Milla, Daniel och Patte. Vi körde upp till bevis, galet kul att köra kropp mot kropp med Daniel, vi ägde alla.. nästan. Sen kom Daniels bror förbi en sväng för att han ville träffa mig och så var han snäll och skjutsade in oss till stan :3 Där mötte vi upp några ifrån klassen och drog in på Puls, körde igång med skolkampen direkt! Tyvärr så vann vi inte, men vi var ändå bäst såååattehh. Sen dansade vi massamassa och snackade en hel del, träffade Daniels bror därinne igen. Det var sjuuukt kul att gå ut med hela klassen, synd bara att Anton inte var med, annars var det nog alla!
 
På lördagen körde vi Wii och bara chillade tills de andra skulle iväg på fest, men jag och Daniel valde att stanna hemma. Hade en sjukt mysig kväll/natt med honom! Först lagade vi mat som vi åt till The Originals, sen satt vi och pratade i flera timmar. Uppskattade verkligen den kvällen, hur mysig och bra som helst
 
På söndagen låg vi i sängen och bara myste tills han skulle åka hem, blääh ville inte att han skulle åka. Saknar honom så himla mycket trots att det bara gått 3 dagar sen jag såg hon sist. Men det är vetskapen om att jag inte kommer träffa honom fören om 3 veckor som gör det så jobbigt. Wuä.
 
 
 

VAD HAR HÄNT MED SKOLAN?

Man kan inte få F, man kan inte komma försent, man kan inte vara hemma ifrån skolan, man kan inte missa en uppgift.

 

Pressen är där hela tiden. Pressen att man hela tiden måste ligga på topp. Ligger jag inte på topp så vet jag att risken finns att det slutar med ett F i en kurs för att jag hade ett par dåliga dagar som gjorde att jag fick F på ett prov, 1 poäng ifrån E hade jag. 1 poäng ifrån E på ETT prov gör att jag kan behöva göra om en hel kurs. Proven har blivit så oerhört viktiga, det är betygen och poängen lärarna fokuserar på, inte kunskapen.  Den riktiga kunskapen man har visar man på lektionerna och i arbeten, är det inte där läraren borde utgå ifrån när de sätter betyg?

 

Man får inte heller må dåligt, det går inte ihop med skolans logik.  När jag gick andra året på gymnasiet fick jag CSN varning, vilket betydde att de varnade mig för att dra in studiebidraget. Just under den tiden låg inte jag på topp, jag valde att stanna hemma lite för ofta för att jag inte klarade av att kliva ur sängen. Jag hade 17 % frånvaro men hängde ändå med i skolan och lyckades ganska bra med plugget.  Jag gick till skolan oftare och fick bort varningen, men inte mådde jag bättre för det.

 

Nu går jag sista året på gymnasiet och jag har aldrig känt mig så stressad eller haft sådan press på mig tidigare. Jag mår nu sämre än tidigare år. Jag kämpar med en rad av saker och har gått igenom så mycket att fick ni höra precis allt skulle ni undra hur jag orkar stå upp, och det är just det jag ibland inte gör. Ibland vill jag stanna hemma ifrån skolan just för att jag inte orkar, men det går inte, för jag var hemma igår så jag kan inte vara hemma idag igen.
För då kan mitt studiebidrag dras in.

 

3 veckor kvar av denna termin och innan dess ska vi ha gjort klart 5 prov, 5 arbeten och 4 redovisningar. Det är mer än vad en elev klarar av. Jag förstår att ungdomar nu för tiden gå in i väggen, all press vi har på oss är inte hälsosam.

 

Att ett enda prov med 1 poäng för lite kan sätta F på en kurs, att man mår dåligt och stannar hemma för ens eget bästa ger en CSN varningar, att man förväntas komma i tid och göra alla 14 arbeten vi har på 3 veckor, att vi förväntas vara pigga och alerta på lektionerna... det, det är FUCKING BULLSHIT.  

 

Är det meningen att man ska gå ut skolan med en sönderstressad kropp och psyke och ett fint betyg i handen?

 

Eyes Like The Night Sky

 
Detta är en Västlig skrikdvärguv, han heter Zeus och har nog de vackraste ögon jag någonsin sett. Det är som att stirra in i en galax. Men Zeus är helt blind, vilket gör att han aldrig någonsin kan släppas ut i naturen igen. Så himla sorgligt :( Men som tur är så lever han åtminstonde på ett Wildlife Center, så hoppas de tar god hand om honom där!

VILL DU HA SVART BAKGRUND FORTSÄTT LÄSA

När jag fotar produkter så tycker jag det blir snyggast med svart bakgrund, så då löste jag detta genom att bara ta en svart duk och lägga på min hutch jag har bredvid skrivbordet och sen se till att en del av duken går upp på väggen så att inget av väggen syns. Det kan vara lite trixigt men man får använda sin fantasi, fäst duken med kludd på väggen eller vik den så att den står upp som jag har gjort. 
 
Sen när du redigerar bilden se till att höja kontrasten och sänka inmatningsnivån, då blir förhoppningsvis bakgrunden helt svart och det syns inte att det är en duk du har bakom.
 
Och sen har du dina fina produktbilder med svart bakgrund!
 
 

SKOLKAMPEN 200 DAGAR TILL STUDENTEN

IKVÄLL GÄLLER DET! Är sååååååå taggad! Våran skola får äntligen vara med i Norrköpings skolkamp som äger rum på Puls nattklubb. Alla gymnasieskolor tävlar mot varandra i 3 grenar; Sumobrottning, tjurridning och gladiatorerna. Det "roliga" med våran skola är dock att det nästan bara är våran klass som ska vara med, men men, mer roligt åt oss!
 
Nu ska jag fixa till håret och sen ska jag göra Milla sällis in till stan, sen ska vi hämta upp Daniel på stationen och sen blir det hem och fixa inför ikväll!
 

ASKALAS

Nuuu är det fredag igen! Och vad betyder det?? Jo just idag betyder det massvis! Har planer med hela klassen, alla gymnasieskolor i hela Norrköping faktiskt! Men berättar mer om det senare. Så får jag ju inte glömma att Daniel kommer hit också, superdupernice! Som jag saknat honom ♥
 
 

EXTREMFÄRG IN MA HEART

Jag längtar så himla mycket tills jag får mina pengar ifrån skolan, då ska jag på direkten beställa hem ny hårfärg! Vilken färg det är förblir ett mysterium för er tills jag fått färgen, men lovar att det kommer vara en extremfärg. LÄÄÄNGTAR. Jag typ hatgillar mitt hår just nu, för i vissa ljus ser det ganska nice ut, men så kommer jag hem till mig där jag har ett ganska gult ljus och då ser mitt hår förjävligt ut D: Det har så många olika nyanser av lila att det är helt galet.
Ibland har jag en tvilling fastväxt på mitt huvud, bara så ni vet.
 

DRACULA UNTOLD

 
Häromdagen såg jag den nya Dracula filmen, har sett fram emot att den skulle släppas och som jag trodde så var den riktigt bra. Den innehöll ju vampyrer, gammalt hederligt krig och Luke Evans. Dock var den inte tillräckligt bra för att få 5 av 5 poäng. Den skulle få det om storyn hade varit lite längre och mer komplicerad. Tyckte att den var för enkel och det hände inte så jättemycket. Utöver det var det ändå en bra film, gillar ju fantasyfilmer!
 
 

RÅDJUR BLIR TILL AUSTIN CARLILE???

Hade sjukaste drömmarna inatt. Den som stack ut mest var när jag låg på marken uanför ICA och gosade med ett rådjurskid som senare förvandlades till Austin Carlile, min idol inom musikvärlden. Det var ju inte alls sådär väntat. Började gråta lite när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm.
 
 

I TOLD EM FUCK THE PUBLIC

 
Jag är inte alls låst vid en enda musikgenre, utan jag gillar allt som jag tycker låter bra. Jag är inte bara den där tjejen som lyssnar på "skrikmusik" haha. Just nu är det faktiskt Nicki Minaj som spelas i högtalarna, älskar hennes nya singel, Skylar Grey's röst är ju helt fantastik till den här låten.

KÖTTIS

SÅ, jag är tillbaka! Var hemma en helg med familjen så jag hade knappt tid att ens starta datorn. I lördags kom som sagt alla mina syskon med familjer och farmor hem, det var så roligt att få träffa alla igen. Jag var mest med min systerson Casper och Charlie för att dem är så mycket roligare. Vi körde kurragömma, spelade så högt vi kunde på mitt keyboard och charlies gitarr, körde ta och sprang omkring massor i huset. Det bästa med Casper är att man blir så glad av att vara med honom, så himla rolig och söt unge!
 
Vi passade på att försöka ta en ny syskonbild också, kvallen suger för att det var asmörkt därinne ://
Ignorera mig på denna bild, gillar den endast för att Casper är helt mos haha!

FAMILJEHELG

ÄÄÄNTLIGEN FREDAAG.
Om en kvart ska jag ta på mig skorna och dra tilll Spårisen för att sen åka hem hem till familjen. Ska bli supermysigt då alla syskonen kommer vara hemma i helgen, inte ofta det händer nu för tiden :/ Men jaaa det ska bli askul, hejsålänge!
 
Här är alla mina superfina syskon, älskar dem alla! ♥
 
 

CANDY GIRL

Sitter här i mysmörkret och försöker få klar min Candy Girl, numera namnet på denna dam. Ritade dit vänsta halvan av ansiktet häromdagen och så tyckte jag att den blev förjävlig så la undan den. Men nu ska jag försöka få den klar trots att hon är vindögd!
Hatar att ha håret i ansiktet när jag ritar, så sätter alltid upp det såhär då. + att jag fryser, därav filten.

CRAZY SHIT

Tre intressanta fakta om mig:
1. När jag var liten trodde jag att när man tänkte så pratade man, fast det bara hördes i huvudet.
2. När jag ställer mitt alarm innan jag somnar så startar jag larmet, sen stänger jag av det och sen startar jag det igen för att vara helt säker på att det är igång.
3. Jag blundar ALDRIG i duschen. Hellre tvål i ögonen än att en mördare står framför mig när jag öppnar ögonen.
 
 

SPÖKDJUR Tarsiidae

Ikväll känner jag mig duktig. Pluggat på ordentligt och skrivit massor om primatfamiljen Spökdjur! Dock var det lite svårt att hitta fakta om arten Dvärgspökdjur då man endast har sett en grupp på 3 individer i det vilda... MEEN det fixade ju jag vettni! Dricker te också, inne på tredje koppen tror jag... Te är ju ganska nyttigt eller hur? Problemet för mig är dock att jag dödar mitt te med socker så jag tror inte det är så himla nyttigt för mig, eh.
 

VÅLD MOT ANNAN MÄNNISKA, HADE NI INGRIPIT?

Fick nyss se STHLM Panda's senaste experiment där de sätter en övervakningskamera i en hiss för att se hur många som reagerar när en kille hotar och slår sin tjej. Såklart låtsas de bara, men det vet ju inte dem som åker med i hissen. 53 personer går in i hissen, 1 reagerar. Jag tycker det är helt bisarrt att det bara är en av 53 som reagerar, men jag blev faktiskt inte förvånad. Vi bor i ett ganska bra land med bra förhållanden, men folket i detta land är för inspunna i sina egna liv och vill helst inte lägga sig i andras liv om det betyder problem eller ansträngningar. Det finns bevis på då en person i videon ber paret att vänta tills hon stigit ut hissen. Hur sjukt är inte det?! Om ni hade varit personen som stod brevid, hade ni reagerat och försökt få stopp på killen eller hade ni bara ignorerat det?
 
 
 
 

ARGT UPPVAKNANDE

Igår innan jag gick och la mig så slängde jag i min lila hårfärgsblandning i håret och så plastade jag in håret och gick och la mig. Men det väldigt roliga var att jag mitt i natten vaknade och helt från ingenstans bara slet av plasten som att jag var jättearg, sen efter några sekunder vaknade jag på riktigt och insåg vad jag gjort. Då suckade jag och blev såklart tvungen att gå upp och plasta in håret på nytt. Inte kul.
 
Idag är det onsdag, vilket betyder sovmorgon till halv ett. Men eftersom att jag är som jag är gick jag upp vid 9...
 

LEO PÅ BESÖK

En polare ifrån min hemstad har nyligen flyttat hit till Norrköping, såå kul jul! Så i lördags skulle hon iväg till IKEA och då fick jag äran att ha hennes fina border collie Leo hos mig, så gosigt. Älskar den vovven, känt honom sen han va en liten valp. Så jag och Daniel gick en promenad med Leo på över en timme, så sjukt mysigt! Saknar att ha en hund och gå ut med :( Någon gång i framtien ska jag bannemig ha en hund!
 
 

HAR DU INGEN EXTERN BLIXT?

 
Jag äger ingen extern blixt till min kamera och jag har läst om tips där man kan ta en sked och vinkla den djupa sidan mot blixten så att blixten sen studsar bakåt, men jag har aldrig lyckats så bra med det. Så häromdagen fick jag den här reklamen i brevlådan som det är en spegel på och jag testade den direkt ifall den funkade bättre. Vilket den verkligen gjorde! Jag skulle gissa på att det funkar exakt lika bra med en handspegel eller om man tar en bit kartong och klär i folie!
 
 
 

PASTEL PURPLE

Såå godmooorgon peepz. Jag har lite beslutsångest, jag vet inte om jag hatar eller älskar min nya hårfärg... När jag tog bild på det såg det ganska så bra ut, meeen när jag kollar i spegeln i hallen ser det förjävligt ut. Tror dock att jag kommer färga bort det här ganska snart, känner mig inte alls snygg wuää.
 

STÄDA KAN VARA ASKUL

Spontanamomlin trädde fram förut och så slängde jag färg i håret och det ska sitta i ett par timmar och jag vill inte direkt ut och visa mig när jag plastat in skallen... så då tänkte jag att nu kan jag passa på och städa! Städa kan vara sjuuukt tråkigt så nu tänkte jag visa ett tråkigt och ett roligt sätt att städa på.
 
 
 

WINTER IS COMING

Ugh, hade jättesvårt för att gå upp förut, ville ligga kvar och gosa i min säng. Bättre blev det ju inte när jag fick se att det var massvis av snö ute, ville kasta mig ner i sängen på direkten och ligga kvar där resten av dagen och bara gosa med mysig film och te, medans snön faller utanför fönstret. MEN nej, måste till skolan jöh.
 
 

BREAKING THE INTERNET

 
Den här bilden, är nog den bästa jag någonsin sett. På riktigt. Jag verkligen älskar katter och här har vi 6 av de kändaste katterna i en och samma bild. För er som inte känner till katterna så är det från vänster Venus, Waffles, Princess Monster Truck, Lil Bub, Klaus och Oskar the Blind Cat. Min favorit är Venus, titta bara på henne! Hennes ansikte är delat i två olika färger och hon har ett grönt och ett blått öga! HUR COOLT?!
 
Det finns en väldigt rolig video till den här bilden också men jag kunde inte lägga upp den här så ni får klicka er in HÄÄÄR istället och titta på den. Lovar att ni kommer älska den.

LA JIGGY JAR JAR DOO

 
 
 
Har varit med Maja, Anton och Liam hela kvällen. Spelade Wii U och kollade på massa av BLR's videos, dör på dessa två här över. DUR DUR DUR DEE DUR.

SOPPAN

Okey jag tänkte ge er ett viktigt tips här. Är det vääldigt sent och personen du pratar med säger att du ser trött ut, vilket du är men du vill inte erkänna det. Då ska du INTE säga såhär:
"Men jag är inte trött, jag tog ju en powernap i soppan förut!"
 
För det var precis vad jag sa till Daniel när vi skypade i förrgår, han blev inte sådär jätteövertygad. Egentligen skulle jag säga soffan, men av någon lustig anledning blev det till soppan...
 
 
 
 
 

EN SPONTANARE

För att bli av med min ilska som jag fick under morgonen så var jag tvungen att sysselsätta mig. Fixade håret och sen tänkte jag bara klippa till luggen lite, råkade bli att jag lite hastigt och lustigt bestämde mig för att klippa den ganska så kort sådär som jag hade när mitt hår var lila. Ångrar mig lite, men det är ju bara hår och det växer ju ut. Lite spontan måste man ju vara här i livet.
 

MADLY MAD

Idag är jag arg, jättearg och irriterad. För jag insåg nyss att jag glömt mina linser och min necessär hemma. Yaay två veckor utan smink, det är ju helt fantastiskt. Är arg och skyller på alla hemma, för att jag var arg igår också och stressade massor för att komma iväg.
 Gammal bild btw, glömde säga det. Har tyvärr inte färgat håret lila :(((

ART

Tidigare idag skulle jag lämna grejer i min garderob, då hittade min gamla mapp med massa av saker jag skapat. Gillar att kolla tillbaka och se hur mycket jag utvecklats och ändå överraskas över hur duktig jag ändå var då, för 3-5 år sen. Hittade även massa kladd ifrån mina dåvarande loggböcker jag hade då, satt alltid och ritade i dem. Det var tider det.
Jag kommer ihåg när jag gorde den här i skolan, jag var så stolt över den tills jag insåg att den där mattjäveln var helt fel. Så det kan gå liksom. Fick ändå MVG+++++ i slutbetyg i bild :')
 

I HATE YOU IMMUNFÖRSVARET

PÅ RIKTIGT, ALLTSÅ PÅ RIKTIGT?!?! SLUTET AV LOVET OCH DÅÅ BESTÄMMER SIG MIN KROPP FÖR ATT SÄNKA IMMUNFÖRSVARET OCH SLÄPPA IN SJUKBAKTERIER. JA JAG SKRIKER, FÖR JAG ÄR ARG. Har så ont i halsen, känns som att svälja stora taggiga stenar så fort jag sväljer, hosta och feber börjar smyga sig fram också. WUÄÄ, jag vill inte vara sjuk. Jag som aldrig brukade bli sjuk, var ju sjuk för mindre än 2 veckor sen :C
 
 

AM I FAMOUS YET?

Igår var jag med i en tävling om bästa halloween-kostym på instagram, ligger tvåa atm så om ni vill kan ni ju gå in och ge min bild en like HÄÄÄR. När jag kom med i den där tävlingen så fick jag ungefär 100 nya följare och massvis av likes som trillar in hela tiden på alla mina bilder. Sen efter ett tag kom två andra Instagramkonton och ville ge mig shoutout's, så där fick jag ytterliggare 100 nya följare. Och det kommer hela tiden nya följare. Wiiii jag blir sååå glad. Och inte nog med det, min statistik på bloggen idag är superduper och jag har då inte ens hunnit blogga än. YAY, this is a good day ma friends. Ska fira med att gå och köpa godis, mhmmh.
 

LYSSNA INTE PÅ SNAPCHAT, BRACE YOURSELF

Alltså det är ju lite sorgligt när till och med Snapchat säger till mig att jag inte har några bästavänner. Liksom, snapchat har ju alltid rätt, eller hur? Jag blir faktiskt ledsen i ögat så jag ska gå och tröstäta kladdkaka. Mhmmhmm.
 

ÄLSKAR VIDEON

 
Bara för att jag ska se dem i mars och för att de gör den bästa musiken i hela världen.

ENKÄT PÅ 44 SIDOR

Igår fick jag hem ett stort kuvert ifrå SIFO, ett undersökningsföretag som gör precis vad det låter som, undersökningar. Detta kuvert innehöll en enkät, en enkät på 44 jävla sidor! Jag har en så länge bara hunnit fylla i hälften och det tog mig 1 timme och 30 minuter... Bara för att jag inte har något liv. Nej skoja, jag gör det för att jag har chansen att vinna 1 miljon.
Ibland blir det lite enformigt...