GLASS I BAKFICKAN?

 
 
Ny video tjohooo. Den här är mycketmycket kortare än min förra så jag befaller er att kolla hela. Okey? Finns saker som ni bör veta om som jag säger i videon liksom...

KAOZ IN DA HOUSE

Jamen min tanke var ju att jag skulle skriva ett inlägg imorse eftersom att jag gick upp nio och hade 3 timmar kvar tills skolan började. MEEN TROR NI ATT INTERNET FUNKADE DÅ ELLER??? NÄ JUSTE. Jäkla i-landsproblem azz. Men ja, påtal om annat så sitter jag nu hemma och slurprar på min andra kopp te för idag, kommer bli minst två till. Försöker dra ner på sockret jag öser i, kan ju inte vara så bra att dricka så mycket socker varje dag lixx.
 
Var lite kreativ idag och använde ögonskugga, syns inte så mycket på bilden men blandade lite grå och svart ögonskugga som jag sen suddade ut en aning.
 

RÄVISAR

 

STRUKTUR OCH RUTIN

Sovmorgon till 12.30 och jag går ändå upp 08.56. Förra terminen när vi hade sovmornar som var så här långa sov jag länge och det resulterade bara i att jag fick svårare att gå upp och jag har aldrig haft svårt för att gå upp på morgonen. Dessutom slösade jag bort halva dagen när jag sov så länge. Så nu vill jag ha lite struktur och rutiner här i livet och inte hamna i det där sovmönstret, så jag ska gå upp skapligt och få saker gjort istället. BRA VA?!
 
 

MY LAST DAY

Min sista praktikdag på rovdjur så skulle jag göra mitt gymnasiearbete, alltså planera upp och bestämma över en dag. MEN, allt kaosade. Jag fick styra över morgonrutinerna, kötta tillsammans med Sara och sen städa panda. Tanken var att jag skulle få göra kvällsrutiner och städa bushdog också, men vi upptäcka att tigerhanen Timur blödde väldigt mycket ifrån kinden och var svullen så vi var tvungna att prioritera det först. Veterinären tillkallades, han bestämde att Timur skulle få medicin i 5 dagar. Medicinen ges i en köttbit via gallret och det är inte alltid det lättaste att få honom ner till gallret, så det tog ett bra tag innan vi fick i honom medicinen. Så när han äntligen fått i sig den han jag bara städa hos panda och sen var vi tvungna att sluta för dagen.
 
Men praktik på rovdjur i Kolmården, kan inte mer än säga att den var bästbästbäst! Trivdes sjukt bra, lärde mig så himla mycket och för att inte tala om all kötthantering som jag klarade av hur bra som helst trots mitt starkt ogillande för rått kött. Jag struntar i om jag inte får femmor i praktikbetygen för jag är ändå så himla stolt och nöjd över mig själv och den här praktikperioden! Kommer verkligen sakna alla de fantastiska djuren och djurvårdarna!
 

BACK IN SCHOOL

Så, idag är första dagen i skolan på typ huuur länge som helst. Senast var 19 december ju. Idag började vi en ny kurs som kommer vara min favorit och som jag längtat efter så länge, nämligen Marina däggdjur. ÅH SÅÅ KUL. Har redan fått ett arbete, ska skriva om en marin art, både artfakta och hur man håller dem i djurpark och sedan ska det redovisas. Eftersom att jag redan pratat om mina favoritdelfiner Timglasdelfin och Maui's delfin så valde jag nu Späckhuggare som just nu är ett väldigt hett ämne gällande att ha dem i djurpark. Men nu ska jag tillbaks till skolan för sista lektionen idag; religion... blöh.
 

LAUGH IS LIKE GOLD

Ojski bojski glömde visst bort att jag hade en blogg i helgen... Nämen jag åkte hem till mina föräldrar i helgen och packade ner alla mina grejer för vi ska flytta snart igen, så det har jag pysslat med i helgen. Sett film har jag gjort en del också såklart. Helgen var toppenbra, förutom all packning så har jag skrattat och busat massor med mina småsyskon och päronen. Älskar att få dem att skratta, bästa som finns!
 
Jag och min lillebror Charlie, älskar att han och jag är så lika, vi har alltid så roligt när jag kommer hem!
 
 

TEA LOVER

Som ni kanske alla vet så älskar jag te, typ godaste som finns. Jag älskar att köpa på mig nya smaker och testar gärna allt möjligt, dock har jag snöat in lite på märket Lipton vilket är det enda te jag köper. I veckan köpte jag två nya smaker; Peach Mango och Citrus. Den första har jag druckit massvis av därav att jag köpte citrus för att jag tröttnade lite på smaken Peach Mango. Te är ganska nyttigt, om man inte dödar det med socker(som jag gör eh).
Här är allt te jag köpt på mig under 5 månader kanske, alla är tomma förutom de två nya haha!

TIGER FIGHT

Fram till frukost idag var det bara jag och Ida som jobbade och vi hann faktiskt göra morogonrutinerna hos alla 8 djurarterna innan dess. Därefter kom Sunna till våran undsättning så då tränade vi vargarna lite, dem är nämligen rätt mesiga och är rädda för typ allting så vi tog två bilar, körde dit och stod där ett tag bara.
 
Sen fixade vi miljöberikning i form av stora papperspåsar som vi fyllde med halm, köttbitar och nandufjädrar eller Vikunja-ull. Till Dhole så hängde vi upp påsarna i träd och det var väldigt uppskattat, roligt att kolla på var det också. Till snöleopard försökte vi hänga påsarna och köra i linbanan, men eftersom att dem var för lätta stannade dem mitt på linan och var för högt för att Brahma eller Mia skulle nå dem. Så vi skakade allt vad vi hade på linan och tillslut trillade påsarna ner och samtidigt hoppade Brahma för att ta påsarna så han fångade en mitt i luften, himla häftigt var det! Till resten av djuren slängde vi bara in påsarna, men det tyckte dem var lika roligt för det.
 
Idag var det även bråk mellan Kazan och Timur, två av de tre tigerhanarna. Ljuden de gav ifrån sig var så himla höga och läskiga att man fick rysningar, helt sjukt. Vi hann inte se varför de började bråka, men de mådde bra efteråt iallafall. Bara Timur som fick sig en liten skråma på sidan av bröstet, men han lider inte utav det utan han mår bra!
Här har vi Kazan och Timur, ifrån sensomarn.
 

KORUSNINGAR

Så nu har tredje och sista veckan på rovdjur i Kolmården inletts! Idag hade dem Kickoff så på morgonen jobbade alla så att morgonrutinerna skulle hinnas med, vilket jag då fick vara med på vid lodjur, varg och vildsvin. Morgonrutinerna innebär att man kollar till hägnet, staket, lås, el, att alla djur är där och vissa ska ha foder. Men sen efter frukost var det endast jag, Ida och lärlings Carro som jobbade så då passade vi på att fixa lite inne i bushdog, satte upp en tavla och lite grejer! Sen åkte vi till vildsvin och gav dem ny halm, gjorde lite rent i hägnet och sen åkte vi till tiger och diskade innan vi tog lunch.
 
Efter lunch hjälpte jag till på barnens lantgård, matade takin och davidshjortarna, gjorde rent i två grisboxar, i klapphagen och i lanthagen. I lanthagen har dem 4 kossor och två av dem är väldigt busiga just nu, så när vi var därinne och gjorde rent så började dem att springa omkring och stångas. Sen kom dem emot oss, djurvårdarMalin försökte väja undan dem så att de inte skulle springa på oss, men hon och jag hamnade på varsin sida om skottkärran och såklart sprang dem på min sida och mosade in mig i skottkärran. Det hände inget mer än att jag blev just inmosad i skottkärran, men jag blev ändå jäkligt skraj där ett tag. När jag var liten var jag jätterädd för kossor och det kan jag fortfarande vara om det är kor jag inte känner, men dem här har jag jobbat vid sidan om så mycket så dem har jag inga problem med, men när det där hände blossade mina rädslor för kossor upp där ett tag igen D: Men så länge dem är lugna så är dem jättemysiga, dem har så fluffig päls att klappa på!
 

KOLLA IN DET HÄR

 
SÅ! Nu har jag äntligen kommit igång med YT igen, så det kommer komma upp videos oftare nu, BRA VA?!
Alltså det som jag tycker är så roligt med att göra videos är att jag hör hur lustig min dialekt är och att jag helt från ingenstan ändrar på den ibland, så knas! Upptäckte dessutom att många av svaren involverar Daniel haha!

KATAPULT

Dans-och Livekarusellen var himla kul igår. Träffade många av Millas dansvänner, kollade på massa bidrag, röstade och gick omkring där på Dynamo. På Danskarusellen var de flesta gaaalet duktiga, blev verkligen impad!! Det var riktigt roligt att stå och hejja på Millas vänner i gruppen GabiCats, hela stället var fyllt med folk som skrek och hejjade på dem. Hur kul som helst! Vid tillfällen som dessa önskar jag att jag inte var sådär fruktansvärt dålig på att dansa, kan inte ens göra en enkel rörelse utan att det kaosar haha. På Livekarusellen var det två bidrag som jag gillade, In Hours och Irwins Escape, verkligen jätteduktiga!
 Bilder lånade HÄR och HÄR.

LIVEKARUSELLEN

Ida var det egentligen tänkt att jag och mina vänner skulle till Linköpings äventyrsbad, men Maja blev sjuk så det blev inget med det. Men nu har jag nya planer för kvällen, jag och Milla ska till Dynamo och kolla på Livekarusellen, både tävlingen i dans och sång. Längesen jag var på Dynamo nu så det ska bli kul att dra dit och kolla på band och dans!
 

FREDAGSKVÄLL

ALLTSÅ OH MY GOOOOD VAD SKÖNT DET VAR ATT FÅ SOVA UT IMORSE.
Var tvungen att skrivas i caps så att ni förstod hur nice det var. Hade typ mysigaste starten på denna helg, när jag igår hade duschat och ätit gick jag över till blomster och tittade på film med Milla och Linda(mina classmates). Vi såg på The Heath, den va sjuukt rolig och bra! Sen när den var slut hängde vi en stund inne hos Adam(en från skolan) och snackade en massa. Sen när jag kom hem till mig så skypade jag med min Daniel i typ 2 timmar, superdupernice! Dock saknar jag honom så så mycket, önskar verkligen att jag hade mer pengar så att jag kunde åka till honom oftare :(
 
 

JAG ÄR FUCKING STOLT

Ni vet när man gör något som man har svårt för, när man gör det riktigt bra så att du vill berätta för varenda människa du möter, du har gjort det och av bara det är du sååå glad att du kan leva på den glädjen resten av veckan. Så kände jag efter gårdagens praktik.
 
Det är ju nämligen så att jag är en aning blyg av mig och också väldigt osäker. Och igår så hade jag mitt mellansnack(i mitten av APL perioden så berättar djurvårdaren vad man behöver förbättra) och en av 2 punkter jag behövde förbättra var att jag skulle ställa mer frågor och bara vara mer social och prata mer. Då kände jag bara att fan nu ska jag få ett bra praktikbetyg, jag ska överträffa mig själv! Sen resten av dagen pratade jag på så mycket jag kunde(inte för mycket, lagom) och ställde frågor. Jag var så jäkla stolt över mig själv när dagen var slut, glädjen jag kände över att faktiskt ha tagit det där steget och börjat prata. Alltså jag tror inte ni förstår hur otroligt stolt jag är!!! Ni som känner mig vet hur svårt jag har för att prata med nya människor, så detta är verkligen en stor grej. WOOPWOOOP.
 

GIIIIIIRLS, THEY WANNA HAVE FUN

 
OMGOMGOMG. Den här covern är typ den bästa någonsin, dör lite igen.

PRAKTIK: ROVDJUR KOLMÅRDEN

Idag fick jag bara vara på rovdjursavdelningen fram till frukost, under den korta tiden han jag ändå bli både chockad, fylld av asgarv för att till sist börja frysa. Djurvårdaren jag jobbade med missade nämligen när jag tog två steg fram när hon spolade av köttbänken och spolade istället mig rakt i ryggen... menmen, fick låna Kolmårdens uniform, så kände mig snygg resten av dagen iallafall! Eftersom att rovdjurspersonalen var på möte hela dagen fick jag vara på barnens lantgård och hjälpa till efter frukost, men det gjorde inte så mycket, där fanns ju katter, små gulliga får, getter och stora kossor att gosa med<333
 

PRAKTIK: ROVDJUR

Som ni kanske inte vet, eller det kanske ni gör, vad vet jag ni kanske är synska eller helt enkelt känner mig... Det jag skulle säga var att jag har praktik nu, på rovdjursavdelningen på Kolmården. Jag började i onsdags förra veckan och jag trivs sjukt bra, djurvårdarna är jättesnälla och lätta att vara med (vilket underlättar för mig som har så svårt för nya människor) och allt jag får göra är himla kul också!
 
Det som suger är att jag måste gå upp vid 6 och kommer inte hem fören vid 19.00, slutar liksom mellan 16-17.00 och det tar 2-3 timmar för mig att komma hem för att bussarna går som arslen. Tycker dock att det är skönt att börja terminen med praktik, jag är inte sådär slutkörd och omotiverad som jag varit vid tidigare praktikperioder.
 
 
 

MOT VASSNA

Hej hopp, nu ska jag ta min väska och dra mig hemåt till mina föräldrar över en natt. Måste hem och hämta mina julklappar och lite andra grejer så tänkte passa på nu när vi har busskort från skolan i 3 veckor! Tar inte med mig datorn så hörs imööra.
 
Mitt blåa hår har blekt så himla mycket, ser en aning grönt/mintgrönt ut på vissa ställen :'(((
 

HAR INTE GLÖMT ER

SHIT POMMES FRITES JAG HAR INTE BLOGGAT PÅ HELA ÅRET!!!
Skämt åsido, tack alla fina följare som förvånansvärt stannat kvar och kikat in här varje dag trots min plötsliga bloggpaus. Takk takk. Nu undrar ni nog vad jag pysslat med under tiden som jag inte bloggat, jooo jag har... äsch nä det tar vi i ett annat inlägg hoho. Tänkte mest bara kika in och säga hej, så ja, HEJ.