MOT ADAM

Hej hej, nu tar jag bussen ifrån Vadstena mot Linköping för att ta tåget därifrån 18.03 mot Västervik. Väl framme 19.44 i Västervik tänker jag rusa av tåget och springa rakt in i famnen på min finaste Adam! Längtar som tusan, bara 3 timmar och 20 minuter kvar tills jag står där i hans famn!

Så min blogg kommer inte vara sådär aktiv som den brukar, men hoppas ni förstår det!
 

MINIJUL

Wää, hatar att duscha numera, min finfina lila hårfärg rinner bort :( Och den där nedrans egengjorda hårinpackningen funkar ju inte! :C Nu ska jag fixa till mig och sen vid 12 kommer mina äldre syskon Stoffe och Madde med sina sambos och barn, wohoo en minijul till :3
 
Bild från julafton, pappa tog den, blev ganska förvånad över hur bra den blev haha! :)
 

LEDDEPARD OUTFIT

Va inte alls juligt uppklädd igår, mer djurig. Första gången på typ tio år som jag har klänning förutom vid skolavslutningar! Hahah snacka om att jag förändrats :D Den här klänningen är så jävla snygg, älskar leopardmönstret och dragkedjan fram :3
 
Haha mamma påminde mig igår om att när jag va liten tjatade jag hela tiden om att jag ville ha "leddepard" kläder, så hade en uppsättning byxor och tröja med leopardmönster och en klänning. Så när jag va typ 5 så hade jag en liknande outfit som jag hade igår, på mig då, lite komiskt hihi.
Jag stör mig på att jag inte riktigt vet vad det är för färg på mitt hår. På de översta bilderna har jag mer blålila medans det på den undre ser mer rosalila ut D: Men när jag kollar på det IRL ser det ut som på de översta bilderna fast lite mer lila xd
 

JULDAGEN

Har inte så jättemycket och säga om julafton mer än att jag hade en mysig dag med syskonen, spelade spel, fikade och hade det mys! Här får ni lite bilder istället!
Haha körde armbrytning på kvällen, alla är dåliga förlorare så det är kul!

MERRY CHRISTMAS

NU ÄR DET JULAFTON, GOD JUL ALLIHOPA! Ska väl gå och lägga mig nu och låtsas sova medans tomten kommer med julklapparna(som redan ligger under granen), luring luring. Mamma sa nyss att det blivit kallare ute och att det regnade, att det kommer bli till snö. Mamma har alltid rätt, så imorgonbitti när jag vaknar räknar jag med att det är snö ute. Hahah allt detta tjat om snön xD

Ensam hemma är bäst<3

STANDING ON ASHES FROM THE FIRES YOU'VE MADE

 
ÄNTLIGEN HAR MINA ÄLSKLINGAR SLÄPPT SIN NYA LÅT, SOM JAG HAR VÄNTAT! Nu är det ungerfär bara en månad kvar tills de släpper hela albumet, kan knappt vänta, vill höra allt nu! Och nu är det ungefär bara 6 månader kvar tills jag får se dem live, alltså på riktigt, vill ha sommar nu, vill ha bråvalla,
vill se min hjälte och största inspiration Austin Carlile nu!
 

"BLODET DROPPAR OCH ÄGAREN SKRIKER HÅLL KÄFTEN"

Den här bilden har jag sett cirkla omkring på facebook sen igår, det skär så djupt i mitt hjärta att se djur lida, att se djur lida på grund av människan. Även fast sådant händer varje dag så blir jag ändå lika ledsen så fort jag läser om något djur som far illa och jag blir alltid lika chockad, chockad över att det faktiskt finns människor som skadar sina djur. Bara för att de är i lägre rang än oss människor betyder det inte att vi kan behandla dem precis som vi vill. Djur har känslor och kan känna smärta, så behandla dem då förfan som du behandlar vilken människa som helst! Fyfan alltå, vissa människor borde inte få äga några djur.
 
Djur ska bli behandlade med respekt som om det vore en medmänniska, djur ska man ge tillgivenhet som om det vore din bästa vän och djur behöver kärlek precis som alla vi människor behöver.
 
 

DAN FÖRE DOPPAREDAN

Nu är det dan före julafton (eeheh no shit, det visste ni inte va?!) och här hemma är det full rulle med städning, inhandling av julmat och massa fix! Nu är det bara snön kvar att fixa så skulle julkänslan vara på topp!
 
Eftersom att det inte finns någon snö och jag gillar djur så fick det bli ett fint litet collage med djur och massa snö <3
 
 
 

GRANEN KLÄDD

Nu har vi allihopa här hemma hjälpts åt att klä granen, druckit lite glögg och haft det mysimyys! Nu börjar julkänslan komma lite, men inte alls samma sak utan snön :( Hoppas snön hinner falla innan julafton! D: Nu ska vi kolla på julkalendern, streaming yaaow!
 
 

NEW SHIT

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och bytt ut bilden i sidomenyn, den förra va ju typ supergammal, när jag hade mörkbrunt och långt hår, dock uppsatt på den bilden. Haha alltså nu när jag tänker efter så har jag färgat håret så jäkla mycket det här året, inte undra på att jag har behövt klippa av det så mycket.
 
Nu ska jag käka middag med familjen, woot woot!
 
 

KLAPPAT OCH KLART

Alltså min fråga är ju, var fan är snön?! Det är två dagar kvar till julafton och inga tecken på att det ska snöa finns :(( Önskar mig inte så himla mycket i julklapp, men då kan de väl i alla fall fixa så att det blir snö på julafton D:
 
HAHAH hyresvärden kom och ringde på dörren nyss, jag slet på mig närmsta byxor och öppnade dörren, måste sett helt galen ut i nattlinne som går till knäna med leopard på, svarta jeans och mitt lila hår som såg helt craycray ut.
 
Igårkväll slog jag in alla julklappar, så nu är allt klappat och klart inför julafton, heheheheh see what I did there?!? KLAPPAT, julklapp, hiohihioahe.
 

I LOVE U 2 THE MOON AND BACK

 
 

DÖD RYGG OCH 10 TIMMARS SÖMN

Igår när jag kom hem från linköping va min rygg och ena axel helt död, har fortfarande ont :( Va dödstrött och somnade nästan ståendes efter att bara ha sovit 3 timmar natten innan.
Så det va galet najs att få sova 10 timmar inatt :D
 
Nu ska vi ta och göra julgodis här hemma, mysi mysi!
 
 

DON'T WANNA HEAR ABOUT IT

 
Det va längesen jag posta dagens låt, så det får bli låten Right back at it again med A Day To Remember. Om ni inte vill lyssna på början så kan ni hoppa fram till 0:52. Den är fett bra, texten är awesome och ni borde lyssna på den!
Bästa bästa ADTR ♥

LINKÖPING

Fredag morgon, har fixat frippen, sminket och håller nu på och packa(borde gjort det igår eh..). Så fort jag är klar drar jag till Linköping!
 
Måste bara säga att jag trivs så jävla bra i mitt hår! Färgen är så sjukt jävla awesome och numera så går håret med på att se ut hur som helst, kunde t.ex. inte göra frisyren jag har på bilden för typ en vecka sen. Och att färgen gör så att mitt hår ser tjockare ut är naaajz, ser annars så himla tunnhårig ut D: I LOVE MY HAIR!
 

DROP FUCKING DEAD

Igår kom GustN hit efter skolan, han ville träffe oss innan det blev jullov och så ge oss julklappar, så snel bäste GustN! Jag fick världens finaste och underbaraste vantarna från märket Drop Dead!!!! :DD SÅ JÄVLA SNYGGA JAG DÖR!
Taack tack och återigen tack Gurreburre!
 
 

JULLOV FOHELVEDE

Yo wazzup ma nigga?!
Första lektionen idag va inställd, så då hade vi sovmorgon till ett. Då hade vi endast julavslutningen kvar, vilket va en massa uppträdande, rektorn som höll tal och lärare som bjöd på sig själva. Skojsigt skojsigt. Och nu sitter jag på rummet medans alla andra har dragit hem, själv åker jag hem imorgon för jag ska träffa min syster i Linköping innan vi tillsammans åker hem till Vadstena!  Har du också jullov nu?
 

GINGERBREAD

 
 

HÅLTIMME

Tjolawoopp! Fetaste håltimmen nu fram till halv ett, ganska så najs sådär :3 Så sitter atm och skypar med min Adam, käkar lite godis och njuter av livet typ haha. Ska väl även försökt göra klart ett arbete nu på morgonen så jag slipper göra det ikväll, får se hur det går med det..
 
Idag är det mössdag oså.
 

BLÅLILA

Hej hallå, fick sluta 2 timmar tidigare idag för att vi skrev prov sista lektionen(som vanligtvis är nästan 3 timmar). Så nu ska jag och polarna dra in till stan och hanlda julklappar, mysi mys! Jag har bara 3 kvar att fixa, känns skönt att slippa stressen! :D
 
Förra bilden på mitt hår va inte riktigt rättvis, det va konstigt ljus och kameran va fel inställd så det ser mer rosalila ut på den bilden. Tog nyss en bättre bild, så ser det nästan exakt ut irl! Mer blålila med konstig liladipdye. Min idrottslärares kommentar va "jaha, va det du! *ler och tittar på mig ett tag* det är nästan så jag verkligen gillar fägen, hade den varit mer blå hade det varit perfekt!".
 

PURPLE HAIR FUCK YEAH

Hej kåmpizar, tänkte det va dags att jag avslöjade min nya hårfärg. Ni som gissade på rosa hade fel, ni som gissade på grönt hade också fel(borde vara färgblind också), men ni som gissade på LILA hade 100% rätt yaow!
 
 

TWO MORE WEEKS TO GO

Idag drar jag hem till Norrköping igen, stannar i 4 dagar sen är det JUUUULLOV och då åker jag hem till familjen igen för att fira julen hemma i Vadstena :3 Ska bli så skönt med lov, är så galet skoltrött så det finns inte D: Dessutom ska jag få träffa min Adam om ca 2 veckor också, längtar som en galning! Har ju inte varit ifrån han längre än en vecka förut, så det här är en riktig utmaning. En vecka avklarad, typ 2 veckor kvar!
 
 

HÅRFÄRGSBYTE

Jag färgade håret igår, bytte totalt hårfärg. Här har ni 3 ledtrådar: jag hade den hårfärgen för 2 år sen, det är min favoritfärg och bakgrunden på min blogg har den. Den som gissar rätt får en lama(cuz llamas are awesome).
Hudeliduhuuh Adams GTA snapback, den är tuff.
 
 
 

TÄVLING HOS EPICFAIIL

Är återigen med och tävlar hos EpicFaiil.se kika in där för att ta del av tävlingen vettja! Du kan tävla om att vinna urcoola leggings, hur awesome?!
 

PEPPARKAKOR

Idag blir det julemys med familjen! :D Fyra kilo pepparkaksdeg ligger redo för att bakas, duktiga mamma som gjort! Så det kommer bli en herrans massa pepparkakor, wohoo :D Vad ska ni göra idag?
 
#tbt nä men glömde mitt usb hemma i norre så här får ni en gammal bild från när jag hade långt, brunt och fint hår.
Och ja, jag har kläder på mig, håret bara råkar gömma banden på linnet.
 

IMMUNFÖRSVAR OCH SÅNNA GREJER

Wää att man aldrig kan bli frisk :( Först va jag ont-i-halsen-huvudet-kroppen-sjuk, nu har det växlat över till mer förkyldsjuk x( Sovit så himla dåligt hela veckan för att jag vaknar mitt i natten och hostar massa och i natt va inget undantag. Brukar aldrig bli såhär sjuk, har ju bästa immunförsvaret, eller hade i alla fall :o
 
Nu ska jag gå upp och klä på mig och sen käka frulle med familjen! Som jag saknat dem :( ♥ Finns typ inga foton på hela familjen, men här är vi i alla fall några av oss på bild!
 
 
 
 

LUCIA

HEJ HEJ! IDAG ÄR DET FREDAGEN DEN TRETTONDE OCH JAG SKA ÅKA HEM TILL FAMILJEN, KOMMER DÖ PÅ KUPPEN. FRÅGA MIG INTE VARFÖR JAG SKRIVER I CAPS, DET BARA RÅKADE BLI SÅ. NU SKA JAG DRA TILL SPÅRVAGNEN. TJARÅÅÅ.
 

VAD JAG VAR MED OM PÅ PRAKTIKEN

Ursäkta fördröjningen av detta inlägg, men har inte hunnit och så har det strulat massa, va egentligen klar med det i onsdags, men sen så bara försvan allt så jag fick göra om :((
 
 
 
När man kom till Kolmården så va man först tvungen att gå uppför värsta backen, nära döden när man kom upp. Såg nu att det inte alls ser brant ut på bilderna, men det är verkligen jobbigaste backen :(
 
Sedan bytte man om i recerfart för att inte komma alldeles för sent. Gick snabbt som en djurvårdare gör(försökte iaf) till Sydamerika. Väl där gjorde man först rutinerna, vilket var att kratta bajs och halm ute i anläggningen, kolla så att det fanns tillräckligt med hö och halm i vindskydden, fylla på om det behövdes. Sedan började man med att mocka inomhus och tömma bajsbaljorna(kapybaror och tapirer bajsar i vatten) som va det svåraste, blev alltid översvämning av bajs i avloppet D: Sedan va det frulle straxt efter nio, bara att traska nerför dödens backe igen och sedan uppför den när frullen va slut. Då gick man mot bamsehuset där vi åkte golfbil till sydamerika.
 Efter frullen mockade man klart i stallet, fyllde på med hö och halm om det behövdes och sedan så spolade man och skrapade gången i stallet. När man gjort detta så gjorde man i ordning frukost och middag till nästa dag, gjorde en hink med frukt och grönsaker som djuren skulle få senare. Och nu när man gjort klart rutinerna så kunde vi t.ex. åka och plocka blåbärsris till djuren eller såga granar(tapiern Jonas älskar gran!) som vi la in eller hängde upp i taket i boxarna och la i anläggningen. Sen vid 12 gick man på lunch, återigen så skulle man nerför dödens backe och sedan uppför den igen efter en timmes lunch. Gick mot Bamseshus, sa hej till Viktor, Tor och Ronja och även björnarna Andrea, Varulven och deras 4 ungar.
 
 
När vi kom tillbaks till stallet så ställde vi in foder och miljöberikade i boxarna och sedan var det dax att släppa in djuren, alla förutom marorna och vikunjerna. Ibland gick det fort, ibland inte, det berodde på om djuren va på bushumör eller ej. När djuren va inne så gick vi ut på rasgården och strödde ut foder åt marorna, sedan gick vi upp på berget där vi gjorde likadant åt vikunjerna. Vikunjerna lever nämligen i klippiga berg så det är naturligt för dem att få maten där.
 
När alla uppgifter var gjorde så kunde man gosa med Tapirerna, oftast lilla Teo, så söt är han. Eller socialisera kapybarorna, de är ganska skygga och hoppar till och springer och gömmer sig bara man råkar göra en för snabb rörelse. Sista dagen fick jag göra det själv, så jag gick in och satte mig hos dem med en hink med grönsaker och frukter, nom nom. De flesta i flocken kom fram, även den 3 veckor gamla bebisen, och åt direkt ur min hand och jag lyckades även klappa 2 av dem!  Annars är det skitsvårt att bara komma nära dem. Haha asså ååh fatta känslan att just jag lyckades klappa och mata dem ur handen! :'D
 
 
Ibland fick jag även hjälpa till på barnens lantgård, där hade min klasskåmpiz elin sin praktik så det va alltid kul när jag fick va där. Där så gjorde vi rent i hagarna, speciellt i den där korna och de två killingarna Stjärna och Sofiero gick. Stjärna gick alltid runt och skrek för att hon ville in, i början va det gulligt, sen ville jag bara stypa henne, hahah skoja! Vi soppade även rent stallplan och socialiserade Stjärna och Sofiero.
 
Jag va även med när de kastrerade tapiren Jonas, det va det äckligaste och vidrigaste jag varit med om. Ni kanske inte vet, men jag har fetaste fobin för rått kött, skärande i djur osv osv, kan inte ens kolla på en köttbit som t.ex ska grillas, disgusting. Är i alla fall lite stolt att jag klarade av att kolla på utan att spy, dock fick jag i uppdrag att fota allt NÄRA. Det va inte så mysigt att komma där med kameran och fota asnära när de skar i pungen på Jonas D: Mådde rätt illa där ett tag och fick gå ut. Efter allt va klart bad den dansktalande veterinären mig att hålla upp testiklarna i två krokar så att han kunde fota dem, först höll jag dem bredvid mig och då sa han "naaä naaä, framför daiiig!". Så jag höll dem framför mig, men nae, då skulle jag hålla dem högre och högre och tillslut höll jag dem mitt framför mitt ansikte D: Det va inte så mysigt :((
 
När allt va klart för dagen så åkte vi till bamsehuset där vi bytte om och så väntade jag på Elin så att vi kunde gå tillsammans till FoU där vi väntade på bussen. Ni anar inte hur sjukt jävla läskigt det är att gå genom parken när det är mörkt, läskigaste någonsin.
 
Det va en gång som jag fick gå själv och så gick jag förbi björnhägnet och så kollade jag in i skogen på andra sidan vägen och då får jag se en björn stå där, jag blir livrädd och försöker i all panik komma på vad det är man ska göra när man möter en björn i skogen. Kommer ihåg att jag tänkte "ska jag stannna, ska jag gå, ska jag SPRINGA?!! vafan händer om den attackerar?!". Jag fortsatte att gå och höll en stadig blick på björnen, jag liksom såg att den följde mig med blicken och jag tänkde "Shiit, jag kommer dö nu!", men så får jag se något, det liksom blänkte till mitt på björnen, fan va konstigt tänkte jag. Då får jag se det.. DET ÄR JU BARA EN BJÖRN I PAPPA SOM STÅR DÄR! Hahah alltså snacka om att jag kände mig dum, jag trodde liksom på riktigt att jag skulle dö, att
jag skulle bli dödad av en björn.. i papp.
 
Så kunde alltså en dag se ut när jag praktiserade på Kolmården på Sydamerikaavdelningen!

JULKLAPPAR

Drar in till stan nu och ska köpa de första julklapparna, woho, hatar att gå i affärer på vintern, man typ svettas ihjäl D: Men men, heeedddååååå!
 

BLUEBERRY MUFFIN TEA

Mina pojkvänn är fett underbar, fick det nya teet blueberry muffin av han häromdagen. Det är så fett gott, dock så är ju jag sådan att jag har ett kilo socker i mitt te för att jag älskar när det är sött, problemet som uppstår med det här teet är att smaken liksom försvinner bakom all söthet D: fetaste i-landsproblemet ju :(( Ska man ha ett te som smakar blåbärsmuffin eller ett sött te? Problemos problemos.
 
Nu ska jag ta en kopp blåbärsmuffin-te i min fina nalle puhmugg och sen blir det att hoppa i säng som mamma brukade säga, eller jag ligger ju redan i sängen, men sova tänkte jag i alla fall.
 

RED PANDA

 
Alltså orkar inte, så jävla söt. Tror jag ska göra om den här kategorin lite, men det får bli ett senare projekt!
 

TÄVLING HOS EPICFAIIL

En av mina favoritbloggare har en awesome tävling just nu, man kan vinna 5 st biobiljetter, hur awesome?! Klicka in på Moa Murderess blogg HÄÄR för att komma till tävlingen! Och så kan ni ju även passa på att kika in på denna grymma sida där det finns braiga julklappstips! :D
 
 
 

OF MICE & MEN

Alltså jag avlider, på riktigt. Of Mice & Men kommer till Bråvalla, FATTAR NI?! Mitt absoluta favoritband kommer äntligen till Sverige! Som jag längtat och som jag in i bengen hoppats att de skulle komma till Bråvalla, men aldrig att jag trodde att de verkligen skulle göra det också. Jag sja äntligen få se mitt favoritband och min förebild&hjälte Austin Carlile!! :'D Hahah åååh jag är så jävla fucking glad! Någon mer som ska på Bråvalla? :D
 

SJUKLING

Hej kåmpizar. En sjuk Momlin här som borde sova insåg jag precis :(( Blev värsta förkyld igår när jag åkte hem ifrån Adam, gick till skolis idag i hopp om att orka med det, men blev tillslut att jag ändå gick hem efter lunchen. Har haft en förjävlig huvudvärk hela dagen, värsta någonsin. Blev lite bättre när jag gick hem och la mig ner, men så fort jag ställde mig upp så ba BAM så värkte det värre än någonsin och blev alldeles yr. Dumma dumma huvudvärk. Blir nog att jag är hemma imorgon med, ska försöka att uppdatera lite bättre och få upp inlägget om praktiken imorn också! Och på det så säger vi godnatt!
 

STOCKHOLM

Hej hej, tänkte bara titta in och säga att jag lever, har nämligen flängt fram och  tillbaka till huvudstaden lite och är nu bara hem en sväng i Norrköping för nu ska jag och pojkvännen alldeles strax dra vidare till Västervik där jag stannar över helgen, så vi hörs på söndag igen!
 

BRO CODE

 
 
Är inte det här typ fett gulligt och roligt? Bro's foevah typ.
 
 
 
 

ROLIGT UNDER PRAKTIKEN

Jag hade som sagt min 3 veckorspraktik i Kolmården på Sydamerika avdelningen. Där har dem Tapirer, Kapybarer, Nanduer, Vikunjer och Maror. Alla är mina favoriter, för alla har verkligen sin egen charm. Något utav det roligaste jag sett på alla veckorna va när en av nanduerna(mini struts typ) kom springande, blir rädd och tvärvände, halkade omkull i leran och gled på rumpan flera meter. Jag stod där och asgarvade samtidigt som jag blev så himla förvånad.
 
Det roligaste med djuren där är att de har så konstiga ljud för sig. Tapirerna som är rätt stora förväntar man sig att de ska grymta som grisar eller liknande, men icke, de piper så himla gulligt. Marorna som är små harliknande djur låter som spinnande katter, det låter faktiskt som att de vibrerar! En dag när jag kom ut på anläggningen så stod 2 Vikunjer(lamadjur) och skrek på varandra, lät som 2 män som va harkliga i halsen, blev lite rädd där. Och Kapybarorna ska vi inte ens tala om, går inte ens förklara hur de låter.
 
Skriver om vad jag fick göra under praktiken imorgon, so be updated!
 
Har lånat en mobil så har ingen sladd till datorn så bilderna på den kan ni inte få se än, synd! :( Men här är i alla fall Kapybaror som jag fotade när vi va på studieresa till Parken zoo, bättre än att jag skulle sno bilder från google!
Och där en bild på tre Maror från i somras när jag besökte Kolmården!

DON'T LET THE WORLD BRING YOU DOWN

 
 
OMFG YEES!! Dagens låt blir helt klart Of mice & men's nysläppte låt You're not alone. Så fucking jävla bra, bara älskar texten, så himla peppande och bra. Fan vad jag älskar det bandet alltså, bästa bandet evuur! Den dagen jag får se dem live så kan jag dö lycklig :3

SISTA DAGEN

Sista dagen på praktiken är nu avklarad! Har haft 3 helt GRYMMA veckor på Sydamerika avdelningen i Kolmården! Har lärt mig så otroligt mycket, använt mina egna kunskaper, haft himla roligt och även lärt känna så himla många djur, kommer sakna dem så mycket :( Bland det bästa har varit att få lära känna alla djuren och att man faktiskt kan se skillnad på 4 nanduer(som jag först tyckte såg helt identiska ut haha). Tycker det är så synd att den avdelningen inte uppmärksammas lika mycket som de andra, att besökarna bara tittar lite snabbt på djuren när man går förbi där, för djuren där är faktiskt bland de underligaste och bästa djuren i parken!
 
Nu måste jag duscha och äta för det har jag inte hunnit göra än sen jag kom hem :o Påtal om det, när jag och min praktikkompis stod och väntade på bussen hem, så kom den bara och körde förbi oss. Så vi fick stå ute i blåsten i nästan en timme i väntan på att en ersättningstaxi skulle komma. Hade varken känsel i händer eller fötter efter det :(