ROVFÅGEL & SYDAMERIKA

Idag va jag såååå jäkla trött, det tog så himla lång tid innan jag var vaken på riktigt. Men, hurra och applåder, idag har jag varit på bara rovfågel HELA dagen. Det är nämligen såhär att jag har praktik på rovfågel, men jag får väääldigt ofta vara på Sydamerika istället, vilket i sig inte är helt fel för jag gillar den avdelningen! Men, jag hade liksom praktik där i 3 veckor för ett år sen och jag vill ju vara på rovfågel och få vara med om ALLT. Inte bara diska, skära frukt/grönsaker, spola voljärer och sen bli skickad till Sydamerika. Så efter denna dag var jag nöjd som för första dagen på 12 dagar fått vara en hel dag på rovfågel. Dock fick jag idag klämma och klippa kycklingar och sen skära kött till gamarna... mindre kul.
MEN FETT STOLT SOM GÖR DET.
Charmtrollet Manfred.
 
 

ULLARED

Den här, alltid lika rolig.
 

CHILLA CHILLA

Såå igårkväll kom vi hem till Norrköping igen. Hade en fantastiskt rolig helg hemma hos Malin! Första kvällen tog vi det bara lugnt, spelade lite spel och snackade. Sen på lördagen fixade vi lite inför kvällens fest, sen tog vi även en runda i lilla Stallarholmen och därefter så kom Anton och Daniel och sen så började allt mer folk droppa in. Efter 00.00 någongång så är tyvärr mitt minne av natten väääldigt blurrigt.. Men av det jag minns så hade vi fett skoj haha! På söndagen vaknade jag klockan 7 och sen kunde jag väldigt lustigt nog inte somna om :(( Sen vaknade de andra runt 11-12 kanske så då gick vi efter ett tag in och käkade lyxfrukost och sen spelade vi monopol tills vi skulle åka hem. Fet kuuuul.
Här är 2 instabilder jag postade på lördagkvällen. Först på Daniel, mig och Patte och på andra bilden med Cappe iställer för Patte.

PARTY ALL DAY ALL NIGHT

Just nu är jag på ett tåg påväg till Eskilstuna med Maja, Malin och Casper, väl i Eskilstuna ska vi även möta upp Daniel. SEEEN så drar vi oss vidare ut till den lilla hålan Stallarholmen där Malin bor. Wohooo kommer bli så mys och kul!!! Och så imorgon blir det fest för Malin som fyllde 18 för en vecka sen, superduperskoj!
 

THIS WILD LIFE

 
Är fett glaaad. This wild life är förband till Pierce The Veil och Sleeping With Sirens i mars när de kommer hit :') Det va nämligen Maja som berättade igår, men grejen va att jag inte alls kände igen namnet så hon satte på en låt och jag ba "DEN HÄR HAR JAG HÖRT JU". Sen kom jag hem och kollade upp dem och insåg att jag faktiskt lyssnar på det bandet ganska mycket.. HAHA alltså jag och komma ihåg namn på band och låtar...

ROOT BEER

 
Häromdagen när jag va in på ica inne i stan så hittade jag denna underbara dryck, ROOT BEER. MhmmMmmHm. Så jävla längesen det va som jag hittade den, finns typ bara på vissa Ica maxi's. Älskar att ica inne i stan har massa konstiga drycker. Bästbäst. Någon mer som gillar, jag menar älskar Root beer?

VIDEOPROBLEM

Ni kanske minns att jag för lite mer än två veckor sen satt på beteendestudie i Kolmårdens djurpark och studerade tigrarna Olga och Kalinka och att jag lovade er en video. Grejen är att jag hade video klar i söndags.. Meeen jag klantade mig lite och hade glömt att sätta i laddsladden i datorn så den dog på kvällen när jag höll på att spara ner videon, vilket resulterade i att hela videon som tagit mig flera timmar att redigera försvann. Och eftersom att jag har praktik och grejer så hinner jag aldrig göra om den, så jag tror väl att den möjligtvis kommer upp nästa vecka någongång! Hatar när det här händer :((
 
 

HALVA TIDEN HAR GÅTT

Yo peepz. Jag kommer hem så sent från praktiken och är så trött och hinner inte riktigt allt, därav att bloggen är tom ibland.
 
Idag har varit en så konstig dag. Först fick jag skära frukt till sydamerika i en halvtimme på morgonen, sen hade jag frukost i nästan 2 timmar.. Efter det fick jag hjälpa till på barnens lantgård, jag och Amanda från klassen gjorde rent i ett bakhägn. Seen efter det fick vi lunch i över en timme, efter lunch hjälpte jag till på Sydamerika. Jag mockade stallet helt själv och nästan hela hägnet också. Sen fick jag gå hem för dagen. När jag berättar såhär vad jag gjort kan man tänka sig att det inte ska ta så lång tid.. meen vi börja 8 och slutade 16.20... Jag förstår inte alls vart tiden tar vägen på praktiken. Nu är det dessutom bara 7 dagar kvar på praktiken!!!
Hela första veckan på praktiken såg det ut såhär ute på morgonen, silent hill stuk.
 
 

VART FAN TOG LÖRDAGEN VÄGEN?

Wuää. Var faan tog lördagen vägen?!?? Igår hade jag så enormt tråkigt, att jag på kvällen tog en lååång dusch bara för tidsfördriv och sen vid 22.00 va jag så himla trött så jag ställde timern på en timme och gick och la mig. Problemet va dock att jag råkade somna om efter att larmet ringt.. Sen vaknade jag klockan 6 på morgonen och blev så himla ledsen för att jag sovit bort hela kvällen/natten. Wow, det låter så fel, men jag är aaalltid uppe till minst 2 på natten på helger så att lägga sig vid 22 va skitkonstigt. Och nu har snart hela söndagen också gått, hej hej söndagsångest.
Ja, jag har sminkat mig dag. Så tråkigt har jag liksom. Förövrigt, mina ögonbryn är för en gångsskull skitsnygga!
 

DISS PÅ TV - TEAM

Något som gör mig riktigt arg är TV, alltså självaste TV-teamen. För i fredags så var djurparken öppen och rovfågel hade en show och då skulle en familj från tv-programmet familjen annorlunda komma dit och bli filmade. Självaste familjen var snäll och så, men tv-teamet var så respektlösa. Djurvårdarna bad dem att stå vid sidan av eftersom att fåglarna lätt kan bli skrämda av stora nya saker som en kamera, men tror ni dem lyssnade? Verkligen inte. Sen ville filmgubben ha en sekvens när en harrisvråk flög över familjen och såklart så ville han ta om den scenen typ 3 gånger. Tillslut sa djurvårdaren ifrån. Usch, dem är ju bara ute efter bra TV, tänker inte alls på djur eller något!
 

SUMOOOO

Igårkväll efter praktiken så drog jag, Malin, Johanna, Alex, Patte och Sanna ut till Puls för att fira att Malin fyllde 18 i torsdags. Så jag tycker ni ska gratta henne i efterskott här va. Vi hade hur som helst en rolig kväll/natt. Jag drack en fett god drink, jag och Johanna körde sumobrottning (SÅÅÅ KUL!!), vi va lite craycray, snackade massa, shottade Hpnotiq och körde beerpong! Dock va det så lite folk på puls så vi drog hem redan vid halv 2, men först tog vi oss en sväng förbi donken. NOM NOM. Återigen, GRAATTIS MIN FINA MALIN.
 
 
 

HÄNDELSERIK PRAKTIK

Gårdagens praktigdag var på samma gång väldigt rolig och väldigt dålig.. Först på morgonen var jag med och fångade in 3 berguvsungar och jag fick även ta blodprov på en av dem, det va hur kul och intressant som helst! När det var klart åkte jag och en djurvårdade till ett av fågelhusen där vi skulle förbereda maten till fåglarna. Det vi gjorde var att ta en liten kyckling (död såklart!) och klämma ut äggulan ifrån dem.. JAG VISSTE INTE ENS ATT DE HADE EN ÄGGULA I SIG???!?!?!? Hur man gjorde tänker jag inte förklara för det va såpass äckligt att jag mår illa av bara tanken. Jag är, som vissa kanske vet, väldigt känslig när det gäller döda djur, speciellt när man ser köttet och allt på insidan. Så att jag ens klarade av att göra det där med kycklingarna utan att spy av illamåendet va ju lite knäppt.
 
Sen på eftermiddagen när vi tränade berguven Pontus, så rymde han ifrån oss när han skulle ta långflyget hem. Istället tog han en sväng om och satte sig högt uppe i en tall. Där satt han i över fyra timmar, medans djurvårdarna fick sitta nere på marken och vänta ut han. Jag satt med i en timme innan jag istället fick gå till Sydamerika och hjälpa till.
Här har vi busen Pontus och djurvårdarAmanda på en visning!

LÅNGA DAGAR

Det är helt galet vad trött man blir av praktiken. Jag går upp 05.56 och kommer hem vid 18.30-19.00 och då är jag alldeles slut. Hade jag inte en del att göra när jag kom hem skulle jag absolut kunna slänga mig i sängen och sova direkt. Jag äter dessutom som en jävla häst nu. Igår råkade jag göra världens lass med pasta och köttbullar, jag tänkte att jag aldrig skulle äta upp allt. När jag insåg att allt va slut blev jag såå himla förvånad, på riktigt.
 
Nu ska jag kasta mig i duschen, ta något och äta och sen krypa ner i sängen.
 

RAAWR

Här, vi kör en favorit i repris!
 

PRAKTIK ROVFÅGEL, DAG 2

Andra dagen på praktiken, 13 dagar kvar.
Idag har jag mest varit på Sydamerika, hjälpt Malin (inte mitt alterego utan hon som jobbar där) att göra rent anläggningen, mocka några boxar, fixa nytt hö ute vid vindskydden, fixade deras kvällsmat och skar nya grönsaker och frukter till morgondagen. Sen fick jag se lite träning av en vråk, bära tillbaka marknäshornsfågeln Manfred till sin voljär, göra rent golvet hos Arorna Hans och Majbritt(???) och därefter gjorde jag precis vad djurvårdaren Rosanna sa åt mig att göra. Hon kom med en order, sen nästa och nästa. Så jag höll igång och va lite skälvgående där ett tag. Sen sa hon att hon va väldigt tacksam över att jag varit där, att jag va lite utav en räddare i nöden eftersom att de hade det så stressigt.
Sånt är alltid kul att höra!
Idag får ni bild på snyggingarna Jonas och Triss, de är 2 tapirer som lever på Sydamerika. Det är ganska enkelt att se skillnad på dem, för Jonas som är längst fram är väldigt ljus i ansiktet, något ljusare i hela pälsen och så har han en mycket tjockare päls som man kan se på hans fettkam. Medans Triss är mörkare i pälsen som ni kan se. De här två kan vara de sötaste på hela parken, dem är så gosiga!

PRAKTIK ROVFÅGEL DAG 1

Så, första praktiken är avklarad! Som ni tidigare läst så har jag inte alls serr fram emot den, men nu efter första dagen så har jag fått ett helt nytt perspektiv på det hela och det ska jag nog tacka djurvårdarna för. Så otroligt roliga och lätta att vara med! Dessutom väldigt roligt att få vara så nära fåglarna hela tiden. De här 3 veckorna kommer nog ändå bli ganska roliga och lärorika!
 
Nu undrar ni säkert vad jag fick göra idag??? Ja alltså om sanningen ska fram så har jag inte gjort så mycket. Eftersom att man måste ha ett bra band till fåglarna och känna dem så får jag inte alls hantera dem och alla morgonrutier var redan gjorda när jag kom. Så det blev mycket att jag fick sitta och titta på när de mannade(umgicks) fåglarna eller fixade med sin utrustning, jag fick även sitta och kolla på en av deras visningar. Sen på eftermiddagen fick jag skära lite kött (BLÄÄÄH), diska, fixa frukost åt djuren på Sydamerika och skölja av lite redskap.
Här är Anna, en av djurvårdarna och så en av Harrisvråkarna.

AFTONBLADET ÖVERRASKAR

Tänk er att ni sitter och snackar i skype, talar om valet. Daniel som är på andra sidan av skype snackar om siffrorna som visas på aftonbladet, så jag tänker att jag också ska gå in och kolla. Söker på google och klickar på första länken, kommer till aftonbladet men sen blir allting vitt och jag suckar för jag trodde datorn krånglade. Men i nästa sekunde så poPPAR EN JÄVLA SCREAMER UPP I MITT FACE. Jag blev så rädd att jag nästan började gråta, på riktigt. Jag hatar screamers så himla mycket :((( Dessutom trodde Daniel att skriket som screamern gav ifrån sig var jag som skrek och att någon typ kom in och tänkte mörda mig haha!
 
Jag vågade knappt gå in på den riktiga länken till aftonbladet sen haha :C
 
 

PRAKTIKTANKAR

Imorgon börjar min praktik, jag ska vara på rovfågelsavdelningen på Kolmården. Jag har inte varit så jättetaggad på praktik, mest för att den kommer så olägligt och för att jag är så trött på allt. Men nu när den ska starta så känns det inte lika jobbigt, för jag tänkte tillbaka till mina tidigare praktikplatser och insåg att det va rätt skönt att ha något annat och göra istället för skolan. Jag försöker så gott jag kan att se positivt på det här så att jag får ut så mycket som möjligt samtidigt som jag har roligt, orka lägga energi på att vara bitter liksom.
 
 
 

TA ANSVAR, GÅ OCH RÖSTA

Jag har en kurs som heter Bevarandebiologi, som handlar mycket om utrotningshotade djur och växter. Varför och vad som gör att de blir utrotade osv, alla led slutar oftast med att det är vårat fel, vi människan. Dessa lektioner tycker jag är ganska läskiga haha. Utrotningen går 1000 gg snabbare än förr och varje timme dör 4 arter ut. Ganska läskigt eller hur? Varje gång jag haft denna kurs så får man sig en ordentlig tankeställare, vad man ska göra bättre osv. För det första så tänker jag gå och rösta nu idag, se till att politiker som tar ställning för djur och natur hamnar i riksdagen.
 
Förr tänkte jag att jag inte alls skulle rösta för att jag inte kan något om politik haha! Men det är min rättighet och skyldighet att jag går och röstar, vill jag dessutom ha en förändrig så måste jag rösta.
Kör på samma bild (och text) som i inlägget som jag skrev till EU-valet.
 

FAMILJETRÄFF

Nu kommer snart farmor hit och lite senare också storasyster Madde, hennes man Per och deras son Casper hit. Ska bli riktigt kul att få träffa dem igen, senast jag träffa dem va i somras när vi campade allihopa. Så ja, tror inte att det kommer upp något mer inlägg idag, hejsvejs.
Bild tagen för någon vecka sen, men jag ser ut såhär idag så w/e.
 

I LOVE YOU

Idag ska ja åka hem hem till Vadstena och familjen, ska bli så kul att träffa alla syskonen igen efter 4 veckor. Imorgon ska vi fira lillebror Carl och min mamma, så då kommer även mina äldre syskon med sina familjer över. Ska bli hur kul som helst! Här är ett collage med alla mina syskon, bara för att vi aldrig är med på samma bild.
Älskar dem alla så himla mycket.
 

BITTER

I och med att vårat internet inte har fungerat fören i måndags så har jag inte kunnat göra mina skolarbeten i tid. Så igår satt jag enda till halv 2 på natten för att hinna klart 2 redovisningar till idag och nu har jag suttit enda tills precis nyss med ytterligare en redovisning som ska göras imorgon. Det är så skönt att äntligen ha det klart, för jävlar vad trött jag är på't. Är trött på skolan över huvudtaget, ska bli skönt när allt är över. Men samtidigt inte, för det betyder att jag måste flytta härifrån :(
 

HAIRPROBEMOS

Jag har för tillfället lagt min extremsnelugg åt sidan (hahaha fattar ni skämtet??) och låter mitt naturliga hår utan hårspray leva sitt liv ett tag. Förr trivdes jag inte alls såhär med håret, det kändes inte som jag. Men efter att så många gett mig komplimanger när jag har håret såhär så trivs jag ganska så bra med det. Dessutom så behöver mitt hår vila från all hårspray och tupering för ett tag, det är galet slitet. Tror jag använt hårspray ordentligt 2 gånger på 2 veckor nu, extremt ovanligt för att vara jag. Och 3 veckor till ska det bli nu eftersom att jag har praktik och då är det onödigt att fixa frillan. Sen efter praktiken får vi se hur det blir, funderar ju på att färga håret blått!
Förövrigt vad är det för rosa "moln" i bakgrunden till vänster på bilden??? Ett rosa spöke eller?!

WAIT FOR, WAIT FOR YOU

 
Igår gick jag in på youtube för att spotify slutade fungera och där så bara kom den här låten upp och nu är jag så jävla kär i den(kan man va kär i en låt? ja det kan man). Har haft den på repeat sen igårkväll. MMMHM.

SKOLAN IN MY ASS

Fyfan för den här veckan. Jag har 3 omprov, 3 redovisningar och ett arbete att lämna in denna vecka. Jag mår så himla dåligt över det, har ingen motivation alls och det läskigaste, jag bryr mig knappt om att få omproven gjorda även fast jag då riskerar F i kursen och måste göra om hela kursen. Hade det inte varit för att Maja också låg efter i samma grejer och hjälpte mig att ta reda på vad jag låg efter i, så hade jag nog inte brytt mig om att kolla upp det eller plugga till dem. Så ett fett tack till dig Maja som räddar mina betyg<3 Jag är bara så sjukt skoltrött att jag inte orkar, motivationen vet jag inte när jag såg till senast. Dessutom är det så mycket jobbigar i skolan när jag inte är på topp hela tiden. Ibland vill jag bara stanna hemma i sängen och gömma mig tills allt är borta, så att jag slipper tillfällena när ångesten kickar in och jag börjar må dåligt.
 
Nästa vecka börjar dessutom min 3 veckors praktik på rovfågel i Kolmården, vilket jag verkligen inte ser fram emot. Eftersom att jag har så svårt med nya människor så är det extra jobbigt för mig, redan förra veckan mådde jag dåligt över tanken på att jag ska behöva vara med folk jag inte känner i 3 veckor. Att jag också kommer behöva köpa matlådor, frukost osv extra till praktiken ger mig sån enorm ångest eftersom att jag vet att jag knappt har några pengar, det är precis dem räcker i vanliga fall. Är så äckligt trött på den här jävla skolan och hur den får mig att må.
 

KLAPPA KLAPPA GETISEN

I fredags hade vi sista dagen ute i Kolmården med tigrarna, då va även parken öppen så det va en hel del besökare. Man märkte direkt skillnad på djuren när parken öppnade och det började komma besökare. Tigrarna som vi satt med va till en början avslappnade, låg och vilade eller bara chillade runt. Men sen kom besökare, slog på rutor, skrek och sprang omkring. Då såg tigrarna inte alls lika avslappnade ut, de började vanka av och an i anläggningen, gick fram och tillbaka längst rutorna och låg nästan aldrig helt stilla. De såg faktiskt stressade ut. Jag och Maja som suttit där hela veckan och lärt känna tigrarna märkte detta på direkten, det va en sån skillnad. Tycker det är helt sjukt att de flesta besökarna inte hade någon som helst respekt för djuren, de skrek och slog på rutorna hela tiden, det va aldrig en lugn stund.
 
Förutom det där så va den sista dagen ganska bra. Det va superhärligt väder som vi va beredda på, hade dessutom snott Malins keps så att jag inte skulle bränna hårbotten som jag alltid brukar göra. Eftersom att parken va öppen så kunde vi också gå och köpa mat, ASNICE. Sen avslutade vi studierna lite tidigare, gick och pratade lite med djurvårdarna och sen tog vi en sväng förbi barnens lantgård och klappade getterna!
 Oj, det ser ut som att maja är naken ju.. fast det kanske hon är???
 

SUPERDUPERMEGAAWESOME

HEEJ tyvärr hann jag inte förvarna er om min frånvaro, det blev lite så. Men jag har faktiskt en jävligt bra ursäkt! Det va nämligen så att Daniel kom hit i fredags, fick äntligen träffa honom efter alla våra underliga konversationer och skypesamtal. Jag hade en jävligt bra helg med honom, Maja och Cappe! Vi gick på stan, lackade ur i Wii U, åkte skateboard och longboard i skateparken mitt i natten, såg film, spelade äventyrsgolf, Daniel slog sönder en tand på mig(bara en flisa, men låter mer badass att bara säga att han slog sönder den) och låg och pratade enda till 5 på morgonen. Supernice. Där har ni min superbraiga ursäkt till varför jag inte uppdaterade något :))) Hade jag haft tid skulle jag ändå inte kunnat blogga för internet har inte fungerat alls på hela helgen.
 
Hittade en rätt "fin" och skrattig bild på mig, så glad kan jag vara ibland.
 

SOLBRÄNNA

GoOoodmooOOorgon. Igår hade jag på mig byxor som slutar strax under knäna och korta strumpor. Vilket man nu kan se att jag haft efter 6 timmar ute i solen, hahah! Så idag har jag på mig shorts så att jag får bort den där extremt snygga och trendiga solbrännan som alla verkligen vill ha. Jag blir ju brun himla lätt, så mina axlar/armar ska vi inte tala om, de har blivit såååååå himla bruna!! Jag flyttade på mina BH-band för att det inte skulle bli streck, istället så fick jag ett nytt snett streck.. Så jag har nu två streck på vardera axel ._.
Fråga inte varför jag ser orange-aktig ut, IRL ser jag inte orange ut.

HÄRLIG SOMMARDAG

När vi kom till parken idag så fick jag och Maja sitta och vänta i två timmar, TVÅ TIMMAR, på att tigrarna skulle komma ut. Så det vi gjorde då va att i princip bara sitta där, Maja tror jag sov lite och jag satt och karvade in mitt namn i min borste. Tidsfördriv<3 Eftersom att klockan hann bli framåt halv 12 innan tigrarna kom ut så hade ju också solen hunnit bli suupervarm, så jag förvandlade min tröja till en turban idag igen, blev galet snygg. Sen vid halv 12 kom tigrarna ut, dock gjorde dem inte så mycket idag, mer än att vandra runt, bråka lite och sova. En av de äldre hanarna, Kazan, badade hela tiden, blev så avundsjuk.
 

DISTRAKTIONER

Här sitter jag, klockan 23.10 med färg i håret, bara 12 minuter kvar av tiden. Det är vad som händer när man heter Momlin och lätt blir distraherad av annat. Skulle färga håret vid 21.00, men ja, mina vänner är ganska roliga och datorn likaså. Och satanihelvetesjävlar vad den här blekningen svider, tror jag avlider snart. Jag bleker förövrigt bara utväxten, så mitt hår kommer förhoppningsvis inte trilla av.
 
Jag funderar starkt på att klippa av mitt hår kortare och om några veckor kanske färga det ljusblått :>
 
 

RETLIGA TIGRAR

Idag när vi kom till parken så stod vi först och såg ut över anläggningen, tittade på de fina tigrarna och njöt av hur vackert det va med morgonsolen och diset som låg kvar i luften. Försökte fånga det på bild, men det blev inte så bra. Men sen så tog vi en 10 minuter på oss att leta reda på tigrarna och se vem som va vem och sen körde vi igång med studierna! Idag va dem himla tråkiga och dryga. De gick runt i anläggningen, gick in och så gick dem ut igen, då va vi tvungna att igen sitta med kikaren och klura ut vem som va vem. Så gjorde dem nästan hela tiden, annars så låg dem bara och sov hela tiden. Inte så spännande. Blev lite ledsen att de skulle mata tigrarna precis när vi skulle åka hem :C
 
Idag har det varit såå himla varmt! Jag och Maja satt på ett ställe som hamnade mitt i solen hela dagen, ganska skönt, men framåt eftermiddagen så började det bli ganska så för varmt, blev alldeles svetty svetty. På lunchen satt vi mot väggen i solen och åt, sen så råkade vi sitta där och somna.. Jag fick solsting, sving eller va det heter :((
 

UPP MED TUPPEN

Alltså ååååhh om det skulle vara en vanlig vecka så skulle jag ha sovmorgon till 12.30 imorgon, men näääj jag måste upp vid 7.26 för att vi har den där studien i Kolmården.. Är inte alls sådär supertaggad, jag vill sova ju. Men ja, bara 3 dagar kvar av allt stirrande på tigrarna, sen kommer jag vara expert på de 6 individerna som Kolmården har, iallafall Olga och Kalinka. 3 dagar.. hejja hejja du klarar det Momlin!! Faktiskt har jag gått runt och sagt "snart är det fredag" hela dagen... Det får mig att tro att det är sant.

Nu ska jag sova så att jag orkar upp imorgon, tänkte att en bild på mig och Milla från första veckan i skolan får demonstrera lite hur jag känner inför att gå upp tidigt imorgon.
Är det bara jag och Milla, eller ser mina ögon typ fett läskiga/coola ut här eller?? 

I CAN'T SHAKE IT OFF

 

TIGRARNA

Idag när vi kom till parken så tog vi först lite tid till att hitta tigrarna och klura ut vem som va vem, därefter så körde vi igång med studierna! Dock kom inte Olga ut fören vid 12 så vi höll först bara koll på Kalinka, som några gånger va tvungen att retas med Kyra, en äldre hona. Annars så låg hon bara och sov större delen av dagen. När Olga kom ut så gick hon raka vägen till ett vindskydd och la sig, där låg hon sen nästan hela dagen. Förutom att gå in ett par gånger, bli retad av Kalinka och gå runt lite. På eftermiddagen fick vi också se när tigrarna blev tränade, jag tror de tränade inkallning. De ropade katterna, visslade och så kom dem, ganska coolt att de faktiskt lyssnar på det.
 
Att sitta och studera djuren hela dagarna blir ganska så långtråkigt, jag blir sjukt rastlös och uttråkad. När jag blir rastlös blir jag dock väldigt lättroad och hittar på massa konstigheter, så jag sjöng rim om tigrarna hela tiden och skrattade väldigt mycket åt saker som inte va roliga. Nu när jag är sjuk så låter jag dessutom som en döende åsna när jag skrattar, vilket gör att jag inte kan sluta skratta för att jag låter så efterbliven. Idag va det dessutom väldigt väldigt varmt och vi hade förberett oss på att det skulle va kallt, så vi dog nästan.
Här sitter jag och tar en närmare titt på Kazan, fick massa fina bilder på honom, gamla gubben :>

SKA DU LOCKA HIT ALLA TIGRAR ELLER?!

Imorse när klockan ringde vid 7.26 va jag såå nära att ringa och sjukanmäla mig. Hade knappt fått någon sömn för att jag vaknade hela tiden av att jag va så himla febrig, så jag mådde inte direkt prima ballerina när klockan ringde. Men jag gick upp ändå, ville inte lämna Maja själv i våran gemensamma beteendestudie på tigrarna. Hejja mig!
 
Idag första dagen i parken så spenderade jag och Maja större delen av dagen med att lära oss att se skillnad på de 6 tigrarna, vilket vi kan förvånansvärt bra nu. Vi pratade även med djurvårdarna som tyckte att vi skulle hålla koll på Olga och Kalinka. Olga ska tydligen vara lite mobbad och Kalinka som är 4 år har kommit i trotsåldern och vill gärna bråka med alla, så dem två ska vi hålla ögonen på hela veckan. Sista timmen där så bestämde vi metod och vi kom fram till att ögonblicksregistrering(skriver ner exakt vad de gör var tredje minut) passade bäst, sen ritade vi upp interaktionsscheman(hur ofta och med vem som de stöter ihop med) och skrev ner viktig information som vi behöver komma ihåg.